Virėjas

Apie specialybę

Baigusiems pagrindinę mokyklą (po 10 kl.):

Mokslas trunka 3 metus.

Įgyjama kvalifikacija – virėjas.

 

Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, išmanantį gastronomijos naujoves, ieškantį idėjų gaminant patiekalus, siekiantį išmokti pajusti skonio vientisumą, gebantį interpretuoti ir derinti maisto produktus.

Pasirinkę šią mokymo programą moksleiviai išmoks dirbti aukštos temperatūros įrenginiais, elektros prietaisais, įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisais bei įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais ir inventoriumi, naudotis technologinėmis kortelėmis. Išmoks savarankiškai gaminti įvairių tipų patiekalus (mėsos, žuvies, miltinius, saldžiuosius), sriubas, padažus bei juos gražiai apipavidalinti ir patiekti, įvertinti jų kokybę; tvarkyti dokumentaciją

Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Apie prašymų pateikimą naudojantis interneto svetaine www.lamabpo.lt skaitykite https://silutespmc.lt/stojantiesiems/priemimo-tvarka/

Konsultavimas vyksta adresu: Lietuvininkų g. 72, Šilutė, tel. (8 441) 51804