Virėjas (nebaigus 10 kl.)

Apie specialybę

Modulinė profesinio mokymo programa, skirta kvalifikuotam virėjui, gebančiam dirbti su aukštesnę kvalifikaciją turinčio darbuotojo priežiūra, parengti. Mokslas trunka 3 metus.

Pasirinkę šią mokymo programą mokiniai išmoks: sveikos mitybos pagrindų, maisto apdorojimo būdų, maisto atsargų ruošimo bei laikymo, sanitarijos ir higienos, kalkuliacijos ir apskaitos dalykų bei kulinarijos pagrindų (gaminti įvairias sriubas, padažus, mėsos, žuvies, daržovių, varškės, kiaušinių, makaronų, miltinius bei saldžiuosius patiekalus, serviruoti stalus, aptarnauti svečius); dirbti prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais, įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisais bei įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais ir inventoriumi; naudotis technologijos kortelėmis, valymo priemonės.

Baigę mokyklą moksleiviai galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse (prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui).

Apie prašymų pateikimą naudojantis interneto svetaine www.lamabpo.lt skaitykite http://szum.lt/stojantiesiems/priemimo-tvarka/

Konsultavimas vyksta adresu: Lietuvininkų g. 72, Šilutė, tel. (8 441) 51804