Stažuotė Turkijoje – ne tik naudinga, bet ir įspūdinga

Stažuotė Turkijoje – ne tik naudinga, bet ir įspūdinga

Balandžio mėnesį profesijos mokytoja Daiva Jotkuvienė, kartu su kolegėmis iš kitų Lietuvos profesinių mokyklų dalyvavo savaitės trukmės kvalifikacijos tobulinimo stažuotėje Turkijoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą Nr. 2021-1-LT01-KA121-VET-000005876.

Stažuotės metu mokytoja stebėjo maisto ruošimo virtuozų darbą Turkijos viešbučio restorano virtuvėje. Visada įdomiausia yra tai, ko negalime išbandyti tradicinės savo įprastos virtuvės rėmuose – mes juk neturime tokių įvairių šviežutėlių jūros gėrybių, tokios įvairios žuvies, kvapnių ir sultingų pietų kraštų vaisių ir daržovių. Todėl buvo be galo įdomu stebėti ir net pačiai kartu su kolegėmis išbandyti įvairių patiekalų, ypač žuvies ir jūros gėrybių, gamybos subtilybes, susipažinti su tradicine turkiška virtuve. Mokytoja taip stebėjo restorano virtuvės darbo organizavimą, darbų pasiskirstymą bei darbo kultūrą.

Stažuotė buvo naudinga ne tik profesinio tobulėjimo prasme. Laisvalaikiu mokytojos iš Lietuvos gėrėjosi neprilygstamais Turkijos gamtovaizdžiais, jūra, architektūros šedevrais, lepinosi gardžiais saldumynais, turkiška kava ir net mėgavosi kruizu po Viduržemio jūrą. Na o kad savaitė buvo tikrai prasminga, liudija parsivežtas įgytas kompetencijas liudijantis Europass mobilumo pažymėjimas.