Mokytojai paminėjo savo profesinę šventę

Mokytojai paminėjo savo profesinę šventę

Spalio 5 d. mūsų mokykloje – kaip ir visoje šalyje – buvo paminėta Tarptautinė Mokytojo diena. Džiugu ir gera, kad tokią dieną savo mokytojams buvo neabejingi moksleiviai – į mokyklą jie rinkosi nešini gėlėmis, o šventinio renginio metu išsakė labai daug gražių žodžių ir linkėjimų, dedikavo eiles ir savo pačių sukurtas dainas.

Būti mokytoju šiais technologijų ir susvetimėjimo laikais nėra lengva. Ne vienas mokinys yra prisipažinęs, jog su mokytojais bendrauja daugiau laiko nei su nuolat užsiėmusiais tėvais. Tad šių dienų mokytojas ne tik stovi prieš klasę ir suteikia žinias. Jis – ir artimas mokinio bičiulis, ir patikėtinis, ir patarėjas.

Paslaugų ir turizmo skyriaus mokytojai savo profesinę šventę minėti pradėjo penktadienį po pamokų. Visų skyriaus mokinių vardu juos pasveikino ir glėbį gėlių įteikė būsimosios socialinio darbuotojo padėjėjos. Padavėjo ir barmeno bei virėjo specialybių mokiniai kartu su savo profesijos mokytojomis paruošė įspūdingą rudens gėrybių stalą – šventės metu kiekvienas galėjo susikurti savo salotų receptą ir gardžiai bei sveikai pasivaišinti. Be to, buvo galima paskanauti ypač gaivaus ir skanaus agurkų bei citrinų limonado ir gardžių kokteilių. Šventinę nuotaiką kūrė meno vadovo Valterio atliekamos dainos, o susikaupti kvietė prie simbolinės mokyklinės lentos uždegtos žvakelės, skirtos pagerbti bei prisiminti iš šio pasaulio išėjusius mokytojus.

Žemės ūkio ir transporto skyriuje šventė vyko pirmadienį. Mokiniai savo mokytojams pravedė dvi pamokas, kurių metu teko prisiminti savo vaikystę ir papasakoti, kuo kiekvienas svajojo tapti užaugęs. Paaiškėjo, kad toli gražu ne visi vaikystėje svajojo tapti mokytojais, tačiau nė vienas nesigaili dėl tokio pasirinkimo. Mokytojus nudžiugino mokinių iškarpyti spalvingi klevo lapai su gražiausiais linkėjimais.

Vėliau visi kartu mokytojai išvyko į Švėkšnos dvaro parką ir vilą „Genovefa“, kur pabendravo prie kavos ir pasivaikščiojo nuostabios rudenėjančios gamtos prieglobstyje.

Dalinamės šventinėmis akimirkomis ir dėkojame visiems – mokiniams, mokytojams bei administracijai, kurie pasistengė, kad Mokytojo dienos šventė būtų įspūdinga ir nepamirštama.