„Gyvenimas per vieną dieną”

„Gyvenimas per vieną dieną”

Ar kada nors mėginote įsivaizduoti, ką tuo metu, kai jūs sėdite pamokose, veikia jūsų senai matytas pažįstamas Anglijoje? Ar žinote, kiek žmonių mūsų planetoje miršta ir gimsta jums ramiai pietaujant? Ar galite įsivaizduoti, kad jus užklupusi nelaimė yra smulkmena, palyginti su nepažįstamojo tragedija Artimuosiuose Rytuose? „Youtube“ darbuotojai, kamuojami panašių minčių, uždavė sau klausimą: „Kaip atrodytų bendra viso pasaulio gyventojų diena?“ Norėdami sužinoti atsakymą, jie savo tinklalapyje paskelbė akciją, kurios dalyviai tą pačią dieną turėjo užfiksuoti savo dienos įspūdžius. Iš 80 tūkst. atsiųstų įrašų, daugiau nei 4,5 tūkst. valandų trukmės medžiagos, atrinktas ir sumontuotas pusantros valandos trukmės filmas ,, Gyvenimas per vieną dieną“, kuris veda žiūrovą per pasaulį, nuo Australijos iki Zambijos, iš triukšmingų didmiesčių į atokiausias žemės vietas. Į šio filmo peržiūrą ir aptarimą mokyklos mokinius ir mokytojus spalio 7 d. pakvietė visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą, Viktorija Šepetienė ir socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės profesijos mokytoja Edita Endrulienė. Aptarimo metu filmą žiūrėję mokiniai akcentavo, kad jis tikrai priverčia susimąstyti ir įvertinti tai, ką turime. Aktyviausiai reflektavusieji dalyviai džiaugėsi simboliniais prizais.

Šio filmo peržiūra, kaip ir kitos veiklos: informacinių stendų kūrimas, diskusijos grupėse, kurios spalio 7-9 dienomis vyko Turizmo ir paslaugų skyriuje, buvo skirtos psichikos sveikatos dienai ir savižudybių prevencijai.

Dažnai mes pamirštame, kokia nuostabi yra kiekviena diena, mąstome tik apie neigiamus dalykus arba gyvename viltimi ir tikimės, jog nutiks kažkas nuostabaus, kas padarys mūsų dieną ar gyvenimą įsimintiną. Bet taip nutinka ne visada. Tikėdamiesi ir laukdami mes dažnai pamirštame džiaugtis gyvenimu, kasdieniškais, paprastais dalykais ir būti laimingi.

Tad apkabinkime vieni kitus, atraskime paprastą kasdienišką džiaugsmą, supraskime ir pajauskime gyvenimo vertę ir džiaukimės kiekviena nauja diena.