Mokymai – „Kulinarinių konkursų virtuvė: nuo kūrybiškumo iki tvarios sėkmės”

Mokymai – „Kulinarinių konkursų virtuvė: nuo kūrybiškumo iki tvarios sėkmės”

Kovo 31 dieną profesijos mokytoja Daiva Jotkuvienė dalyvavo Verslo ir sveikatingumo profesinės karjeros centro organizuojamuose mokymuose „Kulinarinių konkursų virtuvė: nuo kūrybiškumo iki tvarios sėkmės”. Mokymus Lietuvos mokytojams vedė virtuvės šefas iš Lietuvos, šiuo metu dirbantis Kopenhagoje – Ignas Damanskas. Jis net du kartus tapo geriausiu Lietuvos šefu: 2022 ir 2024 metais.

Igno ir mokytojos Daivos tai ne pirmas susitikimas. Pirmą kartą jų keliai susikirto, kai Ignas mokėsi mūsų profesinėje mokykloje virėjo specialybės. Maloni staigmena, kai mokinys ir mokytojas pasikeičia vietomis.

Mokymuose Ignas dalijosi praktiniais, techniniais ir teoriniais patarimais, kurie labai svarbūs ruošiantis konkursams.

Ypač didelį dėmesį šefas skiria tvarumo principų taikymui: atsakingam ingredientų pasirinkimui, maisto švaistymo mažinimui ir aplinką tausojančių gamybos metodų parinkimui.