Tvarumo savaitė

Tvarumo savaitė

Balandžio 15 -19 dienomis mūsų mokykloje vyko Tvarumo savaitė.

Mokiniai ruošė teisingo atliekų rūšiavimo ir žiedinės ekonomikos  stendus. Išklausyta  EKONOVUS tvarumo akademijos nuotolinė edukacinė pamoka apie teisingą atliekų rūšiavimą.

Pertraukų metu buvo rodomi video filmai, primenantys atliekų rūšiavimo taisykles ir dažniausiai daromas klaidas.

Skatinant mokinių sąmoningumą, kūrybiškumą ir išradingumą, mokiniai buvo pakviesti gaminti darbus iš buitinių atliekų, tuo pačiu primenant, kad privalome gyventi švarioje, gražioje aplinkoje, neteršiant gamtos.

Mokiniams buvo organizuota viktorina „Mažiau- tvariau! Arčiau- sveikiau“. Čia buvo puiki galimybė pasitikrinti, ar mokame rūšiuoti, ar tai darome teisingai?

Tvarumo savaitės finalas – Padėkos pertrauka mokyklos direktorės kabinete ,kur buvo įteikti padėkos raštai ir prisiminimo dovanėlės už aktyvų dalyvavimą Tvarumo savaitės renginiuose.

Tokie renginiai kuria galimybes bendrauti, dalintis žiniomis ir geriausia patirtimi su kitais. Tai ne tik naudingos informacijos šaltinis, bet ir iniciatyva, motyvuojanti stabtelėti, pagalvoti ir galbūt iš naujo įvertinti, kad kiekvieno mūsų net ir mažiausias žingsnis turi tam tikrą poveikį aplinkai.