Atsipalaidavimo kambarys jau mūsų mokykloje

Atsipalaidavimo kambarys jau mūsų mokykloje

Šilutės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, siekdamas gerinti emocinės sveikatos prevenciją ir mažinti jos netolygumus Šilutės rajono savivaldybės ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigose, įgyvendina projektą „Ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų sveikatos kabinetų aprūpinimas metodinėmis priemonėmis“ (Projekto kodas – LT03-2-SAM-K01-019). Projektas atspindi būtinybę stiprinti visuomenės sveikatą ir fizinį aktyvumą mokyklose.

Vienas iš šio projekto novatoriškų elementų – atsipalaidavimo kambario įsteigimas. Šis kambarys sukurtas kaip oazė mokyklos erdvėje, kur mokiniai gali atsitraukti nuo kasdienio šurmulio. Jis suteikia galimybę mokiniams atsipalaiduoti, nurimti, pailsėti, užmegzti socialinius ryšius, taip pat užsiimti dailės ir kvapų terapija bei klausytis raminančios muzikos.

Prie šio kabineto atnaujinimo prisidėjo ne tik finansinės lėšos iš Europos ekonominės erdvės, bet ir pati mokykla, įsigydama atsipalaidavimo erdvei baldus. Šis bendras įnašas rodo bendruomenės įsipareigojimą savo jaunimui, pabrėžiant sveikos gyvensenos ir emocinės gerovės svarbą.

Projektas taps svarbiu žingsniu stiprinant vietos bendruomenės sveikatą ir gerovę, skatinant sveikos gyvensenos įpročius ir emocinę gerovę tarp mokinių. Tai – pavyzdys, kaip vietos ištekliai ir partnerystės gali teigiamai prisidėti prie visuomenės sveikatos ir gerovės.