Netradicinė pilietiškumo pamoka LR Seime

Netradicinė pilietiškumo pamoka LR Seime

Sausio 12d. Šilutės profesinio mokymo centro 9-10 klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje pilietiškumo pamokoje, skirtoje Laisvės gynėjų dienai paminėti. Vykome į Lietuvos sostinę Vilnių, į LR Seimą, kur vyko iškilmingas Laisvės gynėjų dienos minėjimas. Stebėjome iškilmingą laisvės gynėjų rikiuotę. Dimisijos brigados generolas Česlovas Jezerskas raportavo pirmajam nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovui Vytautui Landsbergiui. Žodį tarė Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys.

Po iškilmingos rikiuotės aplankėme ukrainiečių fotografo Valerijaus Miloserdovo fotografijų parodą Seimo Vitražo galerijoje. Kovo 11-osios Akto salėje, kartu su laisvės gynėjais, klausėmės LR Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės–Nielsen, atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovo Vytauto Landsbergio, Lietuvos kariuomenės vado generolo Voldemaro Rupšio, LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Lauryno Kasčiūno ir Pulkininko Aleksiejaus Gaiževskio sveikinimo kalbų.

Taip pat buvo įdomu pamatyti Atkuriamojo Seimo rūmų salę, kurioje 1990 m. kovo 11 d. buvo pasirašytas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo aktas. Ši vieta, kur vyko lemiama ir žūtbūtinė kova dėl Lietuvos laisvės išsaugojimo, po 1991 m. sausio įvykių tapo Lietuvos laisvės gynimo simboliu. Turėjome unikalią galimybę pasėdėti vardinėse Kovo 11-osios Akto signatarų vietose.

Viso renginio metu jautėme Lietuvos žmonių susitelkimo ir vienybės dvasią, meilę savo šaliai ir rūpestį dėl jos ateities.

Tokios pilietiškumo pamokos padeda mums suvokti, kokia kaina buvo pasiekta ir įtvirtinta Lietuvos Nepriklausomybė, ugdo pagarbą Tėvynės gynėjams, skatina tapti aktyviais bendruomenės nariais.

Ši išvyka padėjo suvokti, kad tomis lemtingomis dienomis valdžia viena nebūtų buvusi pajėgi apginti laisvės siekių. Tai padarė Lietuvos žmonės stoję petys į petį.