Edukacija „Mažosios Lietuvos Kalėdiniai kepiniai“

Edukacija „Mažosios Lietuvos Kalėdiniai kepiniai“

Šilutės miesto gyventojai ir mūsų mokyklos mokiniai susibūrė Šilutės profesinio mokymo centro virtuvėje, siekdami praleisti laiką šventiniu metu ne tik kūrybiškai, bet ir skaniai. Edukacijos metu dalyviai mokėsi kepti tradicinius Mažosios Lietuvos Kalėdinius kepinius pagal senovinius receptus.

Mokytojos Daiva ir Renata su mokiniais ir miesto gyventojais dalijosi savo profesiniais įgūdžiais ir patirtimi. Senoviniai receptai leido dalyviams pažinti autentiško skonio paslaptis.

Visas procesas buvo ne tik skanus, bet ir edukacinis. Mokytojos pasakojo apie kepimo subtilybes, ingredientų derinimą ir nurodė knygas, kuriose galima rasti šių skanėstų receptus. Tai buvo puiki galimybė ne tik įgyti naujų įgūdžių virtuvėje, bet ir sužinoti daugiau apie Mažosios Lietuvos kulinarijos kultūrą.

Iškepus gardžius ir kvapnius kepinius, dalyviai sėdo prie stalo ir mėgavosi savo kūriniais, skanavo mokytojos Renatos išvirtą kafiją ir dalijosi edukacijos metu patirtais įspūdžiais. Edukacijos dalyviai ne tik puikiai praleido laiką, bet ir pasidalino nuoširdžiomis akimirkomis, kūrybiškumu ir tradicijomis.

Ši edukacija tapo ne tik gera proga išbandyti naujus receptus, bet ir sukurti ypatingą bendruomenės atmosferą, kuri prisidėjo prie kultūrinio paveldo puoselėjimo ir tradicijų perdavimo ateities kartoms.