Adventinis rytmetys

Adventinis rytmetys

Gruodžio 7 dieną mūsų mokyklos Pagrynių skyriuje vyko Eglutės įžiebimo šventė ir Adventinis rytmetys .Kalėdos yra geras laikas sustoti, o sustojus pamatyti tuos, kurie yra šalia. „Tamsiausiu metų laiku į žemę ateina ramybės, susikaupimo, apsivalymo ir susitaikymo metas – Adventas. Adventas –tai keturios laukimo savaitės, pasitinkant Kūdikėlio Jėzaus gimimą. Tai stabtelėjimo skubančiame pasaulyje metas. Tai metas, kai turėtume daugiau laiko skirti žmogiškųjų vertybių apmąstymui, savo dvasinio gyvenimo peržvelgimui. Tūkstančiuose langų įsižiebia Kalėdų žiburėliai, o mūsų širdis užlieja gerumas, atgaiva, šiluma ir ramybė. Tai laikas, kai nori nenori susimąstome, pasveriame savo gerus ir blogus darbus, apvalome savo sielą, norime daryti kažką gera. Turim išmokti pajausti, išgirsti, suprasti“ – tokias žodžiais visus susirinkusius pasveikino bibliotekos vedėja Danutė Marozienė.

Puošiant Kalėdinę eglutę, Advento vainiką, papuoškime ir savo vidų. Pats pasiruošimas Kalėdoms yra savaime didelė šventė, suburianti bendram tikslui ir veiksmui. Taip susibūrė ir mūsų mokyklos mokiniai, savivalda, vadovaujama socialinės pedagogės Lauros Valauskienės, puošti mokyklą. Todėl šiandien mūsų išpuoštoje mokykloje jau sklando Šventų Kalėdų nuotaika.

Apie Advento vainiką – simbolį, visiems primenantį, kad greitai Pasauliui gims Išganytojas,  papasakojo mokytoja Vygantė, o  mokytoja Evelina paaiškino keturių žvakių reikšmes.

Įžiebtos keturios žvakelės žaliuojančių šakelių vainike skleidė Advento šviesą ir šilumą. Buvo gera būti drauge, klausytis Advento ir Kalėdinių giesmių, prasmingų eilių, į svečius atvykusių Šilutės meno mokyklos kanklininkių Austėjos Dromantaitės, Mildos Odinbergaitės ir jų vadovės Gretos Dudnikės atliekamų kūrinių.