Profesijos moksleivių stažuotės Maltoje ir Jungtinėje Karalystėje

Profesijos moksleivių stažuotės Maltoje ir Jungtinėje Karalystėje

2023 metų lapkričio mėnesį įvairių specialybių mūsų mokyklos moksleiviai dalyvavo trijų savaičių stažuotėse Maltoje ir Jungtinėje Karalystėje. Stažuotės vyko pagal Erasmus+ programos mobilumo projektą Nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000127181.

Stažuotėje Maltoje dalyvavo būsimosios kirpėjos Skaistė ir Rasa. Merginos atliko praktiką vietiniuose grožio salonuose, kur patobulino savo profesijų praktinius įgūdžius, praktiškai įgijo naujų kompetencijų, mokėsi atlikti plaukų šukavimo ir dažymo procedūras.

Tuo pat metu vykusioje stažuotėje Jungtinėje Karalystėje dalyvavo 6 transporto priemonių remontininko profesijos moksleiviai bei juos lydinti mokytoja. Atliekant praktiką Londone, moksleiviai ne tik  pagerino praktinius profesinius gebėjimus atlikti automobilių techninį aptarnavimą, susipažino su dešinės pusės vairo automobilių sandara bei savo profesijos darbo subtilybėmis, bet ir praplėtė savo kultūrinį akiratį.

Kiekvienam stažuotėje pagal šį projektą dalyvavusiam moksleiviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai bei priimančių partnerių stažuotės sertifikatai.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą, finansuoja Švietimo mainų paramos fondas, remiant Europos Komisijai.