Sulaukėme svečių iš Elektrėnų PMC

Sulaukėme svečių iš Elektrėnų PMC

Lapkričio 16 d. savo mokykloje sulaukėme mielų svečių – bičiulių iš Elektrėnų profesinio mokymo centro. Su šiuo centru mus sieja ilgų metų bičiulystė: daugiau kaip 10 metų drauge vykdome Erasmus+ programos projektus, vykstame į stažuotes, dailinamės patirtimi ir visu tuo, ką kiekvienas turime po savo stogu. Šį kartą pasistengėme dar labiau suartėti abiejų mokyklų įgyvendinamų bendrų programų srityje. Tai – kosmetiko, transporto priemonių remontininko ir virėjo programos. Kadangi mūsų svečiai buvo ir mokiniai, ir profesijos mokytojai, ir ugdymą organizuojantys specialistai, pasistengėme, kad kiekviena grupė turėtų apčiuopiamos naudos: mokytojai apžiūrėjo praktinio mokymo bazę, pabendravo su mūsų profesijos mokytojais ir stebėjo praktinio mokymo procesą, mokiniai sudalyvavo kaip tik jų vizito metu vykusiame praktiniame depiliavimo vašku užsiėmime, kurį vedė profesijos mokytoja Gabrielė Razmaitė, profesinio mokymo skyriaus vedėja pabendravo su direktore V. Grigoniene bei praktinio mokymo vadovu G. Tomkevičiumi, o vyšnaitė ant torto buvo apsilankymas mūsų sektoriniame žuvininkystės praktinio mokymo centre, kur žuvininkystės sektoriaus vadovas Jonas Dyglys pravedė pažintinę edukaciją bei atliko demonstruojamąjį žuvies skrodimą.

Džiaugiamės, kad savo bičiuliams suteikėme naujų patirčių ir įspūdžių, aprodėme visus tris savo mokyklos skyrius ir net įdėjome lauktuvių – žuvies, kurią jie kitą dieną skrodė, kepė bei ragavo savo mokomojoje virtuvėje.

Mūsų kraštas ir mūsų mokykla tiesiog privalo kvepėti žuvimi… O bičiulystė visada veža. Mes tikimės, kad tokių susitikimų bus ir ateityje.