Finišavo Profesinių įgūdžių savaitė

Finišavo Profesinių įgūdžių savaitė

Paskutinioji spalio savaitė mūsų mokykloje buvo Profesinių įgūdžių savaitė. Kiekvienas bendruomenės narys iš anksto kruopščiai ir atsakingai jai ruošėsi: apgalvojo ir planavo veiklas, kurių metu geriausiai panaudotų savo profesinį potencialą, maksimaliai pasidalintų juo su kitais, patirtų sėkmę ir pasididžiavimą, o tuo pačiu garsintų savo mokyklą.

Kad viskas pavyktų kuo sklandžiau, gerokai iš anksto buvo patvirtintas Profesinių įgūdžių savaitės renginių planas. Dabar, kai visos veiklos įgyvendintos, galime pasidžiaugti, jog mums puikiai pavyko.

Štai neseniai rašėme, kad profesijos mokytojos L. Liekienė, D. Jotkuvienė ir R. Meilė dalyvavo Vilniaus Vaidilos teatre vykusiame Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionate. Labai klystate, jei galvojate, kad jos tik savo malonumo dėlei nuvažiavo į Vilnių ir pasimėgavo skoniais bei vaizdais. Toli gražu! Įgyta patirtis tapo gardžiausiais desertais, kurie buvo pagaminti praktikos metu su būsimaisiais virėjais, o būsimieji padavėjai ir barmenai juos patiekė mūsų socialiniams partneriams ir mieliems svečiams – Centro tarybos (kolegialaus valdymo organo) nariams jų posėdžio, vykusio spalio 27 d., metu. Patikėkite,- buvo sulaukta labai daug komplimentų!

Spalio 24 d. mūsų mokiniai dalyvavo Respublikinio VMI organizuojamo konkurso „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ pradiniame, pirmajame etape. Dėkojame šaunuoliams dešimtokams Jonui ir Šarūnui – mes tikimės, kad jie pateks ne tik į kitą konkurso etapą, bet ir nukeliaus iki jo finalo. Ačiū ir mokytojai Gražinai Kazlauskienei.

Spalio 25 d. būrys būsimųjų kirpėjų savo įgytas kompetencijas, gebėjimus, šypsenas ir gerumą padovanojo Reabilitacijos namų „Gabrielius“ gyventojams. Merginos kartu su savo profesijos mokytojomis Gedute Kuisiene bei Reda Jurgėlienė apkirpo ir papuošė nemažą būrį šių namų gyventojų. Gera teikti džiaugsmą!

Individualios priežiūros darbuotojo specialybės besimokančios mokinės šią savaitę dar labiau įsigilino į savo pasirinktos profesijos vingrybes, o profesijos mokytojos Edita Endrulienė, Viktorija Šepetienė ir savo laiko nepagailėjusi mūsų ištikima partnerė ir bičiulė Šilutės socialinių paslaugų centro direktorė Reda Urbaitytė padėjo joms iš arčiau prisiliesti prie konkrečios praktinės veiklos subtilybių.

Pati keisčiausia ir visus pribloškusi Profesinių įgūdžių savaitės veikla buvo jaunimo iniciatyva surengtos Kūrybinės siaubo vakarėlio dirbtuvės. Akivaizdu, kad ramiai gyventi jaunimui sunku – jiems norisi triukšmo, šurmulio, aštrių emocijų, galimybių išleisti į laisvę savo beribį kūrybiškumą ir drąsą, kurią pamokų metu kažkodėl dažnai maskuoja nepasitikėjimu, dėmesio vengimu ir visokiomis baimėmis. Čia gi jokių baimių nebuvo. Labai tikimės, kad tokio pobūdžio kūrybines dirbtuves mums pavyks perkelti į Užgavėnes – juk ten irgi yra labai daug erdvės kūrybiškumui, laisvei ir galimybėms kiekvienam, nepasitikinčiam savimi, pasislėpti po kauke.

Paslaugų ir turizmo skyriuje šią savaitę įvyko teatralizuotos pirmakursių krikštynos.

Dar vienas gražus renginys vyko mūsų Žuvininkystės praktinio mokymo centre. Čia sektoriaus vadovas Jonas Dyglys, profesijos mokytoja Lolita Dobravolskienė ir plėtros skyriaus vedėja Evelina Oželienė priėmė gausų būrį būsimųjų virėjų iš Italijos miesto Sorento bei Klaipėdos turizmo mokyklos. Bet apie tai jau rašėme, todėl tikrai nesikartosime.

Ką gi,- mūsų mokykloje nuolatos vyksta daug įdomybių. Mokomės, dirbame, neatsiliekame nuo laiko ir pokyčių, tačiau kartu ir džiaugiamės savo kasdienybe, kuriame, švenčiame, bendraujame, bendradarbiaujame ir linksminamės. Turite idėjų? Visada jų laukiame. Tik… kreipkitės iš anksto, nes mūsų užmojams mums jau seniai per maža dienų.