Svečiai iš Klaipėdos ir Sorento (Italija)

Svečiai iš Klaipėdos ir Sorento (Italija)

Spalio 25 d. savo žuvininkystės praktinio mokymo centre sulaukėme svečių – mus aplankė grupė virėjo specialybės mokinių ir jų profesijos mokytojos iš Klaipėdos turizmo mokyklos bei Italijos Istituto Superiore Polispecialistico San Paolo profesinio mokymo centro.

Svečiai išklausė trumpą paskaitą apie Lietuvos žuvininkystę, jos istoriją ir žuvų rūšis, apsilankė žuvų veisimo ir auginimo uždarose recirkuliacinėse sistemose fermoje, kur šiuo metu mes veisiame ir auginame šaltavandenes žuvis – vaivorykštinius upėtakius. Čia mokiniai pasidalino į komandas ir atliko įvairiausias užduotis: šėrė ir netgi gaudė žuvis, dalyvavo nuotaikingose rungtyse.

Po to veiksmas persikėlė į žuvų pirminio apdorojimo cechą. Čia mokiniai atliko praktinę užduotį – skrodė mokomojoje fermoje užaugintas žuvis. Žuvininkystės sektoriaus vadovas Jonas Dyglys parodė, kaip reikia taisyklingai išskrosti ir išdoroti žuvį, o vėliau komandos stengėsi kuo tiksliau skrodimą atlikti savo rankomis.

Po visų teorinių ir praktinių užsiėmimų mokiniai ir jų mokytojos buvo pakviesti vaišintis arbata, sausainiais ir paragauti šviežiai rūkytos žuvies.