Kintų vaikų vasaros stovyklos projektas aptartas su vietos bendruomene

Kintų vaikų vasaros stovyklos projektas aptartas su vietos bendruomene

Spalio 18 d. Kintų seniūnijos patalpose įvyko būsimos mūsų centro praktinio mokymo bazės – Kintų vaikų vasaros stovyklos – projektinių pasiūlymų viešas svarstymas su visuomene. Ir nors vietos gyventojų nesusirinko daug, išgirdome nemažai minčių, idėjų, pasiūlymų bei sulaukėme gausybės klausimų. Džiugu, kad vietos bendruomenei rūpi, kaip ateityje atrodys kadaise tokia puiki buvusi stovykla, kokios veiklos joje bus organizuojamos, kaip vyks mokinių praktinis mokymas, kaip statinių rekonstrukcijos metu sieksime išsaugoti mišką, esamą reljefą ir kiti aktualūs dalykai.

UAB „Nemuno deltos projektai“ architektė Birutė Gedrimienė išsamiai pristatė projektuojamus statinius, jų išdėstymą, paskirtį bei kaip naujoji stovykla skirsis nuo buvusiosios. Šilutės PMC direktorė Vilma Grigonienė pristatė veiklos prioritetus ir planus, vietos bendruomenės nariai – savo lūkesčius. Kintų seniūnas Antanas Kližentis pasidžiaugė, kad apleista stovyklavietė bus prikelta naujam gyvenimui.

Tiesa, kol kas tebevyksta projektavimo darbai, ir stovykla susidomėjimą kelia nebent avangardinio meno mėgėjams ir benamiams… Tačiau tikimės, kad pamažu juridiniai klausimai spręsis ir vaizdas keisis.

O kol kas dalinamės dabartiniais vaizdais iš Kintų vaikų vasaros poilsio stovyklos…