Tarptautinis „eTwinning“ seminaras „Ateities įgūdžius užtikrinantis pažangusis mokymas ir inovacijos“

Tarptautinis „eTwinning“ seminaras „Ateities įgūdžius užtikrinantis pažangusis mokymas ir inovacijos“

Rugsėjo 28-30 d. anglų kalbos mokytoja A.Gratkauskienė dalyvavo tarptautiniame „eTwinning“ seminare  „Ateities įgūdžius užtikrinantis pažangusis mokymas ir inovacijos“ (angl. Advancing learning and innovation with future-proof skills) Bratislavoje. Seminare buvo puiki galimybė pasisemti žinių apie tai, kokią įtaką turi inovacijos bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo procesui bei kokie mokymo(-si) metodai galėtų būti taikomi ateities įgūdžiams. Ir žinoma, šis seminaras tai puiki proga užmegzti naujus kontaktus „eTwinning“ tarptautinėje bendruomenėje bei atrasti partnerius naujiems projektams. Šis seminaras buvo orientuotas į bendrojo ir profesinio ugdymo pedagogus –  dalyvavo net 27 šalių atstovai. Mūsų šalį atstovavo Telšių Germanto progimnazijos ir Šilutės profesinio mokymo centro anglų kalbos mokytojos. Seminarą pradėjo Olivia Hurbanova pranešimu apie intelektualumą ir pozityvų skepticizmą. Olívia yra pozityvi skeptikė, labai vertinama kaip lektorė ir „Ateities įgūdžių” koncepcijos autorė. Ji dalyvauja tarptautinėje veikloje, savo žinias ji perduoda ir Slovakijoje, ir užsienyje, įskaitant gerbiamus universitetus.  Pasveikinimo žodžius tarė Vladimir Sucha, EK atstovybės Bratislavoje vadovas bei Rute Baptista, kuri yra Europos mokyklų švietimo platformos ir eTwinning profesinio tobulėjimo vadovė. Ji buvo šio seminaro vedančioji ir pasakojo kaip   glaudžiai bendradarbiauja su šimtais tūkstančių mokytojų iš daugiau nei 40 šalių bei koordinuoja ir vykdo  internetinius ir  profesinio tobulėjimo seminarus. Sveikinimo žodį sakė profesorius Jozef Ristvej, tarptautinių santykių ir rinkodaros prorektorius. Jis pabrėžė, kad labai didžiuojasi visa eTwinning veikla Europoje. Taip pat vyko  pačių geriausių eTwinning projektų apdovanojai  ir tai buvo motyvacija mokytojai Astai Gratkauskienei pačiai  sukurti eTwinning projektą.

Antroji seminaro diena buvo skirta dalyvauti įvairiuose praktiniuose seminaruose. Labai sužavėjo Olivios  Hurbanovos praktinis užsiėmimas apie kūrybiškumą. Visi  susipažino su programėle www.wooclap.com, kurios pagalba galima išsiaiškinti, kodėl yra labai svarbu dalyvauti eTwinnning veikloje. Šiose dirbtuvėse buvo kuriami koliažai, dalyviai sprendė galvosūkius.

Antros dienos vakarą vainikavo „Scavenger hunt in Bratislava“ žaidimas, kur dalyviai, pasiskirstę grupėmis, turėjo  kuo greičiau surasti įžymias miesto  vietas ir kūrybiškai bei išradingai atlikti duotas užduotis.

https://www.youtube.com/watch?v=HpRAwwJ2-ng

Trečiąją seminaro dieną renginio dalyviai toliau aktyviai kūrė projektus ir temas bendriems projektams, dirbo būsimųjų „eTwinning“ projektų tarptautinėse darbo grupėse ir taip gimė bendras eTwinning projektas su mūsų  mokykla „Kultūros ieškotojai“.

Paskutinę dieną vyko labai aktyvi diskusija apie „Pedagoginį inovatyvumą“. Dalyviai diskutavo apie mitus ir faktus ir koks yra  svarbus pedagoginis inovatyvumas ,kuris negali apsiriboti vien technologijų naudojimu ir jų žinojimu.

Seminaras baigėsi padėkos žodžiais renginio organizatoriams bei dalyviams. Šis seminaras padėjo dar labiau tobulėti ir suteikė mokymo procesui naujų galimybių.