Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Akcija „Žalia šviesa gyvenimui“

Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Akcija „Žalia šviesa gyvenimui“

Psichikos sveikata – viena didžiausių ir kartu pažeidžiamiausių vertybių šiuolaikinėje visuomenėje. Ji yra sudėtinė asmens sveikatos dalis, lemianti žmogaus gebėjimą pažinti pasaulį, bendrauti ir išreikšti savo jausmus.

Spalio 10 dieną minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Mokykla prisijungė prie „Jaunimo linijos“ ir Šilutės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamos akcijos „Žalia šviesa gyvenimui“, skatinančios rūpintis savo bei šalia esančių emocine sveikata.

Visuomenės sveikatos specialistė Viktorija Šepetienė skaitė paskaitą mokiniams apie psichinę ir emocinę sveikatą, kvietė diskutuoti apie psichikos sveikatos stiprinimo būdus. Specialistė papasakojo apie aromaterapijos poveikį emocinei savijautai, populiariausius eterinius aliejus ir jų naudojimo galimybes. Profesijos mokytoja Edita Endrulienė mokinius pakvietė į praktinį namų kvapų gamybos užsiėmimą, kuris leido mėgautis įvairiais aromatais, stebėti, kaip jie sąveikauja tarpusavyje, kaip dera su mūsų  įpročiais, emocijomis. Užsiėmimo metu kiekvienas susikūrė individualų namų kvapą.

Mokytojos Renata Meilė, Daiva Jotkuvienė kartu su mokiniais visus vaišino gardžiais žaliais kokteiliais ir lietiniais su špinatais.

Šią dieną mokiniai su mokytojais ir specialistais kalbėjosi apie emocijas, jų raišką ir svarbą, o spalvinguose ir informatyviuose stenduose, kuriuos parengė psichologė Ugnė Būdvytytė, socialinė darbuotoja Asta Ulevičienė, prof. mokytoja Agnė Pielikytė, galėjo rasti naudingos informacijos apie psichinę ir emocinę sveikatą.

Apsirengdami žaliai, gamindami žalius kokteilius ir žaliu kaspinėliu papuošdami susikurto namų kvapo buteliuką mes sakome: „Uždek žalią šviesą gyvenimui“.

Psichikos sveikatos diena- tai dar vienas priminimas, kad labai svarbu jaustis gerai ne tik fiziškai bet ir emociškai: patirti džiugių emocijų, dalintis savo išgyvenimais ir laiku atsigręžti į tuos, kuriems reikia mūsų pagalbos.