Pažintinė kultūrinė popietė Šilutės kultūros ir pramogų centre

Pažintinė kultūrinė popietė Šilutės kultūros ir pramogų centre

Pažintinė kultūrinė veikla yra neatsiejama ugdymo proceso dalis, padedanti ugdyti įvairias mokinių kompetencijas. Todėl  spalio 3 dieną individualios priežiūros darbuotojo specialybės  mokinės kartu su profesijos mokytojomis Viktorija Šepetiene, Ugne Būdvytyte ir Edita Endruliene  lankėsi  Šilutės kultūros ir pramogų centre.  Šiltai pasitikusi  direktorė Jūratė Pancerova aprodė prieš metus rekonstruoto centro  patalpas, supažindino su šios įstaigos pagrindinėmis  veiklos kryptimis, tradiciniais renginiais ir išsamiai papasakojo, kaip pastatas pritaikytas negalią turinčių žmonių poreikiams.  Mokinės apžiūrėjo čia eksponuojamas parodas.

Labiausiai būsimas  individualios priežiūros darbuotojas  domino  paroda ,,Užauginti žmogų“.  Tai unikali, po Lietuvos miestus keliaujanti fotografijų paroda, vaizdais pasakojanti apie globojančių šeimų kasdienybės momentus. Mokinės  turėjo galimybę iš arti pamatyti  15 šeimų, iš skirtingų Lietuvos vietovių, kurias vienija tai, jog jos tapo namais vaikams, kuriems jų reikėjo. Buvo smagu pasidžiaugti fotografijose užfiksuotomis šiltomis akimirkomis, kurias sukūrė globėjai, padovanoję vaikams savo namų šilumą.  Šios parodos organizatorius: Projektas „Vaikų gerovės ir saugumo didinimas, paslaugų šeimai, globėjams (rūpintojams) kokybės didinimas bei prieinamumo plėtra“.

Patogiai įsitaisiusios šiame centre įsikūrusioje jaukioje kavinukėje,  gurkšnodamos  gardžią arbatą,  mokinės pasidalino patirtais įspūdžiais bei emocijomis.