TRADICINIS ŽYGIS Į ŽALGIRIŲ MIŠKĄ

TRADICINIS ŽYGIS Į ŽALGIRIŲ MIŠKĄ

Penktadienį, rugsėjo 15 dieną, mūsų mokyklos mokiniai iš Turizmo ir paslaugų skyriaus jau trečią kartą žygiu pradeda mokslo metus. Taip prisijungiame prie Europos Judumo savaitės.

Pakeliui aplankėme Senąjį Ąžuolą, pasisupome Pagrynių bendruomenės įrengtomis supynėmis.

Vėliau aplankėme Kęstučio Keparučio sukurtą skulptūrą Vilko vaikams – tai nuo II pasaulinio karo iš Rytų Prūsijos pasitraukę mažieji pabėgėliai, kurie rado prieglobstį Lietuvoje. Nemažai jų žuvo toje kelionėje.  Apie tai liudija paminkliniai akmenėliai su iškaltais vardais po pasodintu medeliu.

Vėliau įkopę į apžvalgos bokštą, dairėmės po apylinkes, tuo pačiu susipažinome su ornitologų parengta paukščių nuotraukų su aprašais ekspozicija.

Toliau traukėme Rusnės link, kol pasukome į Žalgirių miško pažintinį taką. Žalgirių pažintinis takas įrengtas potvynių apsemiamoje Rupkalvių pelkėje, kur vokiečių laikais buvo įkurta Bismarko pelkininkų kolonija. Deja, netoli nuėjome, nes Pelkininkų kaimo pavadinimas pasiteisino – buvo labai šlapia, peršlapome batus. Net lieptelis per kanalą buvo sugriuvęs ir įkritęs į vandenį.

Tačiau nuotaika visų buvo puiki, dar netgi jėgų buvo pakankamai, kai kurie vaikinai bėgte grįžo atgal.

Reziumė: žygyje dalyvavo mokiniai iš 22AP, 22PB, 23AP, 23VR grupių, nueita 15 km, mokinius lydėjo mokytojos Asta Gratkauskienė ir Aurelija Žymančienė.