Sulaukėme svečių iš Prancūzijos

Sulaukėme svečių iš Prancūzijos

Vasara – pats geriausias metas susitikti su savo bičiuliais. Būtent taip ir padarėme liepos viduryje savo mokykloje priimdami laiko patikrintus tarptautinių Erasmus+ programos projektų partnerius iš Prancūzijos, su kuriais bendradarbiaujame jau antrą dešimtmetį. Tai – organizacija Eurl Aristote: jos direktorė Giedrė Cibulskaitė-Veršinskienė su savo komanda, visada iki tobulumo sudėliojančia stažuočių akcentus, taškus ir taškelius, kad programa būtų maksimaliai naudinga kiekvienam jos dalyviui.

Būtent ši organizacija, net du kartus priimdama Prancūzijoje, turinčioje labai gilias akvakultūros tradicijas, ir sudarydama galimybes iki menkiausių smulkmenų susipažinti su technologijomis, produktais, jų apdorojimu ir gaminių bei patiekalų gamyba, padėjo mums įgyvendinant vieną didžiausių ir ambicingiausių projektų – sektorinio žuvininkystės praktinio mokymo centro sukūrimą. Todėl pirmiausia savo svečius ir nuvežėme į žuvininkystės centrą, kuriame dabar jau mes galėjome pasidžiaugti puikiai veikiančia įranga ir gražuolėmis žuvimis. Žuvininkystės sektoriaus vadovas Jonas Dyglys džiaugėsi galėdamas aprodyti savo valdas, pasidalinti džiaugsmais ir rūpesčiais, pravesti trumpą pažintinę edukaciją, plačiu mostu apibrėžti ateities perspektyvas ir bendrystę.

Taip pat savo svečius supažindinome su kitų profesijų praktinio mokymo baze, nuostabiu Šilutės kraštu, o svarbiausia – aptarėme ateities planus. O jie ir vėl ambicingi! Dabar jau mūsų centras turi galimybę priimti mokinius, studentus ir profesinio mokymo specialistus bei dėstytojus ir Prancūzijos, ir būtent Eurl Aristote padės mums šiuos planus paversti tikrove. Ir ne tik žuvininkystės praktinio mokymo centre, bet ir Paslaugų ir turizmo bei Transporto ir žemės ūkio skyriuose. Tačiau pirmiausia draugystę užtvirtinsime mūsų darbuotojų vizitu į Prancūziją – jis įvyks dar šių metų spalio pradžioje.

Tad… laukite pasakojimo tęsinio!