Svečiai iš Italijos

Svečiai iš Italijos

Kartais net nepagalvojame, kokia ilgalaikė gali būti pažintis, užsimezgusi įgyvendinant vieną ar kitą tarptautinį projektą. Rodos, nuvykstame į kokią nors šalį, pasisemiame patirties, parsivežame pilną lagaminą idėjų, daugiau ar mažiau pritaikome jas savo darbe ir… žvalgomės naujų krypčių, naujų patirčių.

Tačiau su Socrates Comenius projektu, mūsų mokyklos įgyvendintu tūkstantmečių sandūroje, taip nenutiko – gražus ryšys tęsiasi iki šiol, ir po 23-ejų metų Šilutėje bei mūsų centre vėl apsilankė energingas, charizmatiškas, pilnas veiklų ir idėjų projekto įkvėpėjas Guido Penzo su žmona Gabriella ir dukra Rossana iš Italijos. Ta proga mokyklą aplankė ir prieš dešimtį metų mokytojos karjerą užbaigusi buvusi vokiečių kalbos mokytoja Lionė Noreikienė – lietuviškosios tuomečio projekto dalies širdis ir siela.

Be abejonės, gera pasivaikščioti pažįstamais koridoriais ir takais, su nostalgija prisiminti kadaise sutiktus žmones… Jautru, kad p. Guido atsivežė pluoštą senų nuotraukų, kad norėjo susitikti ir pabendrauti su buvusiais kolegomis, akimis ieškojo atmintin įstrigusių vietų, medžių, gatvių, pastatų, o tylos akimirkos bylojo, jog laiko tuomet būta išties šaunaus.

Pasistengėme, kad svečias pamatytų mokyklą, kokia ji tapo per 23-ejus metus, kad išvystų mūsų modernųjį žuvininkystės praktinio mokymo centrą, išgirstų apie mūsų ateities planus ir svajones. Ir nors naujų bendrų projektų planuoti jau nebegalime, be galo branginame bendrystę ir draugystę. Kas žino, gal keliai dar ne kartą suves – vieni kitų visada buvome, esame ir būsime laukiami.