Padavėjų-barmenų praktinė veikla Klaipėdos turizmo mokyklos sektoriniame centre

Padavėjų-barmenų praktinė veikla Klaipėdos turizmo mokyklos sektoriniame centre

Šių metų gegužės 22-26 dienomis paslaugų ir turizmo skyriaus pirmo ir antro kursų padavėjo-barmeno specialybės mokiniai su profesijos mokytojomis Renata Meile ir Loreta Liekiene dalyvavo Klaipėdos turizmo mokyklos projekto „Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre!“ veikloje.

Mus maloniai priėmė projektų vadovė Reda Saukantienė. Pirmiausia susipažinome su uostamiesčio turizmo mokyklos sektoriniu centru, apžiūrėjome virėjo, konditerio praktinio mokymo bazes, cukrainėje ragavome vietoje pagamintų, dar šiltų kepinių.

 

Viskas buvo labai įdomu, tačiau labiausiai mums rūpėjo padavėjų-barmenų mokymo bazė. Svarbiausias tikslas buvo praktinis darbas: susipažinti ir išmokti naudotis maitinimo įmonių programine įranga R-keeper, aptarnaujant restorano lankytojus. Profesijos mokytojas Marius Lubys supažindino su programinės įrangos galimybėmis, o vėliau mokiniai dvi dienas aptarnavo restorano svečius, naudodamiesi šia programa. Gilinome įgūdžius, kaip  serviruoti stalus,  naudojant stalo užtiesalų, indų, įrankių, taurių įvairovę, pritaikytą tam tikram valgiaraščiui.

Dvi dienas su profesijos mokytoja Alma Beleckyte gilinome žinias ir tobulinome įgūdžius, ruošdami įvairius nealkoholinius kokteilius. Klaipėdos turizmo mokyklos pirmakursis padavėjas-barmenas Vilmantas pademonstravo savo kurto kokteilio paruošimą ir atskleidė kitas barmeno darbo subtilybes. Mes išbandėme įvairius kokteilių gaminimo būdus, kūrėme savo kokteilio receptą ir originalius papuošimus.

Vieną popietę šiek tiek skyrėme laiko ir pramogoms, nuvykome prie jūros, kur vėjas ir jūros bangos nuplovė visą nuovargį.

Mokiniai projekto metu įgavo naujos praktinės patirties, pagilino teorines žinias, praplėtė pažinčių ratą, užmezgė draugiškus santykius ir net sulaukė sezoninio darbo pasiūlymų.

Ateityje ir toliau planuojame tęsti glaudų bendradarbiavimą su šiuo sektoriniu centru.