Virėjų ir padavėjų barmenų integruotų pamokų ciklas

Virėjų ir padavėjų barmenų integruotų pamokų ciklas

Profesinio mokymo centre aktyviai vyksta integruotos pamokos – čia randama būdų susieti ne tik skirtingus mokomuosius dalykus, bet ir apjungti skirtingas profesijas.  Štai būsimieji virėjai kartu su padavėjais ir barmenais bei jų profesijos mokytojomis Daiva Jotkuviene ir Renata Meile, jau nuo lapkričio pradėjo integruotų užsiėmimų ciklą „Patiekalų patiekimas proginiam stalui“.

Pirmosios integruotos pamokos metu buvo analizuojamas ir praktiškai įgyvendinamas salotų patiekimas proginiam stalui. Mokiniai susipažino su salotų klasifikavimu ir įvairiais jų patiekimo būdais, parinko tinkamus patiekimo indus, derino papuošimus, o pagamintas ir patiektas salotas kvietė degustuoti visus mokomojo restorano svečius – juk būtent svečių nuomonė pati svarbiausia!

Antros pamokos metu mokiniai jau kvietė pasigrožėti ir pasimėgauti vieno kąsnio užkandėlėmis.

Pamokų ciklą tęsė sūrių patiekimo užsiėmimas. Mokiniai ne tik susipažino su sūrių rūšimis, bet ir susipažino su jų derinimu su įvairiais priedais, išmoko skirtingus pjaustymo  ir patiekimo būdus. Šiai pamokai taip pat buvo ruoštasi pasitelkiant kūrybą ir fantaziją, ieškota išskirtinių patiekimo būdų.

Integruotos pamokos suteikė puikią galimybę skirtingų profesijų mokiniams mokytis drauge, bendradarbiauti ir tobulinti praktinius įgūdžius.