Laivės gynėjų diena

Laivės gynėjų diena

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena. Dauguma mūsų dar puikiai atsimename šią kraupią naktį, kiti apie ją žinome iš tėvų ir senelių pasakojimų. Tai mūsų mažos šalies istorija, amžiams aplaistyta 14 taikių, tada jau laisvos Lietuvos, piliečių krauju. Labai svarbu, jog šias dienas prisimintų mūsų jaunoji karta, kad neužmirštų tų, kurie narsiai kovojo už laisvę, nepriklausomybę ir žmogiškąsias vertybes. Dėl šios priežasties, istorijos mokytojos G.Būdvytienės iniciatyva, mūsų mokyklos bendruomenė 32-ąjį kartą pagerbė 1991 –jų metų sausį už šalies laisvę kovojusius ir gyvybę paaukojusius žmones. Ankstyvą sausio 13-osios rytą, mokyklos languose uždegę žvakutes – vienybės ir atminimo simbolius – prisijungėme prie organizuotos visuotinės pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“. Mokytojai pasakojo mokiniams apie sausio įvykius, stebėjome nuotolinę pamoką „Sausio 13 – oji liudininkų akimis“, diskutavome apie laisvę ir jos svarbą kiekvieno žmogaus  ir tautos gyvenime, etikos pamokos metu, mokiniai savo mintis apie laisvę perteikė piešiniais.

Pertraukų metu mokiniai turėjo galimybę ne tik apžiūrėti informacinį stendą ir parodą bibliotekoje, skirtą Laisvės gynėjams atminti, bei iš arčiau susipažinti su įvykiais, kurie supurtė Lietuvą prieš 32-jus metus, bet ir pasiklausyti patriotinių dainų.

Na, o Turizmo ir paslaugų skyriuje tradiciškai, kaip ir kiekvienais metais Sausio 13 – osios įvykius prisiminėme prie laužo. Giedojome himną, pagerbėme žuvusiuosius tylos minute, žodį tarė mokyklos direktorė Vilma Grigonienė, prisiminimais ir įžvalgomis dalijosi metodininkė Irena Sudeikienė bei istorijos mokytoja Ramutė Jagintavičienė. Pokalbius apie laisvę ir jos reikšmę pratęsėme prie arbatos puodelio.