Prevencinė savaitė „Elektroninių cigarečių žala”

Prevencinė savaitė „Elektroninių cigarečių žala”

Lapkričio 21-25 dienomis mokykloje minėjome Nerūkymo dieną, kurios tikslas – paskatinti jaunus žmones nerūkyti arba padėti mesti rūkantiems nemoralizuojant ir neverčiant jų jaustis

kaltais, didinti bendruomenės informuotumą apie rūkymo žalą, ieškoti alternatyvių laisvalaikio leidimo formų, stiprinti mokinių sveikatą. Visos savaitės metu buvo organizuojami įvairūs renginiai.

Lapkričio 21 –osios rytą į mokyklą atėjusius moksleivius pasitiko filmas apie elektroninių cigarečių žalą –  „Elektroninių cigarečių žala jaunam organizmui“. Filmą buvo galima žiūrėti  visų  pertraukų metu. Bibliotekoje vyko knygų paroda „Paskaityk ir pamąstyk. Rūkai – save žudai“. 1-ojo aukšto fojė mokytojų V.Jukniuvienės ir A.Gratkauskienės paruoštame stende, mokyklos bendruomenė visą savaitę turėjo galimybę susipažinti bei prisiminti rūkymo sukeliamą žalą bei dėl elektroninių cigarečių vartojimo kylančias grėsmes žmogaus sveikatai.

Ketvirtadienį socialinės pedagogė L.Valauskienės iniciatyva į svečius atvyko Šilutės policijos komisariato bendruomenės pareigūnė J.Kaktienė ir vedė prevencinę paskaitą „Atsakomybė už rūkymą mokyklos teritorijoje“. Pareigūnė priminė, kad už rūkymą draudžiamose rūkyti vietose, taip pat mokykloje ir jos teritorijoje, skiriama  50 eurų bauda.

Tikimės, kad mokiniai susimąstė apie elektroninių cigarečių žalą ir norės būti laisvais ir nepriklausomais.