Mokytojo dienai – jurginų paroda

Mokytojo dienai – jurginų paroda

Jo didenybė jurginas visais laikais buvo Mokytojo dienos gėlė. Prieš keletą dešimtmečių, kai dar neturėjome tokių įvairių gėlių gausos, o gėlių parduotuvės tebuvo pačiuose didžiausiose miestuose, mokinukai į mokyklą skubėdavo nešini savo namų darželiuose užaugintų jurginų žiedais. Tai – pačios nuostabiausios gėlės, nes žydi nuo vasaros iki pačių šalnų! Būtent todėl mokytojos Loretos Liekienės iniciatyva šių metų Mokytojo dienos proga mokykloje buvo surengta jurginų paroda. Ir paaiškėjo, jog kone visi mokytojai, turintys sodybas arba sodus, yra tikri jurginų fanai! Net nelabai dėkingu šių gėlių žydėjimui metu – vasarą alino sausra, vėliau žiedų grožį apgadino lietūs – ant parodos stalo puikavosi net 30-ties rūšių jurginai.

Gal manote, kad buvo lengva iš jų išrinkti „Jurginų karalių“? Tikrai ne! Vis dėlto po ilgo visų mokytojų balsavimo nugalėtoju tapo 27 cm. skersmens žiedo rožinis gražuolis.

Pasižvalgykite po galeriją – išvysite tiek skirtingų formų ir spalvų, kad net apraibs jūsų akys. O mes dėkojame mokytojams Editai, Loretai, Laimutei Bujokienei, Elemanai, Edvardui, Arvydui. Tai jų išpuoselėti jurginai visus sugrąžino į vaikystę ir pradžiugino rudeniškomis spalvomis.