Judumo savaitė – 15 kilometrų žygis

Judumo savaitė – 15 kilometrų žygis

Kas iš jūsų norėtų ilgiau gyventi?

O kas tą ilgą gyvenimą norėtų išlikti sveikas?

Šie klausimai anksčiau ar vėliau iškyla kiekvienam.

Mūsų kūnai skirti judėjimui, tačiau didžiąją savo dienos dalį praleidžiame sėdėdami.

Šių metų Europos judumo savaitės tikslas buvo atkreipti dėmesį į saugų vaikščiojimą ir važiavimą dviračiu. Tyrimai rodo, kad dviratininkai vidutiniškai gyvena dvejus metus ilgiau nei juo nevažinėjantys, o 25 minutės pėsčiomis per dieną gali prailginti Jūsų gyvenimą iki septynerių metų! ( Duomenys: https://am.lrv.lt/lt/apie-ministerija/akcijos-ir-kampanijos/europos-judumo-savaite/europos-judumo-savaite-2019)

Rugsėjo 28 dieną Šilutės profesinio mokymo centro Turizmo ir paslaugų skyriaus mokiniai su mokytojais išėjo į 15 km žygį Šilutė – Pagryniai – Žalgiriai – Šilutė. Juokaudami, pabėgėdami, prisėsdami užkąsti ir vėl žingsniuodami žygeiviai įveikė trasą per 3 valandas. Pabaigoje dar sudalyvavo mokytojo Aleksandro Pancerovo paruoštoje virvės traukimo rungtyje.

Šiuo renginiu prisijungėme prie judumo iššūkio ,,Mokyklos eina“. Jame gali dalyvauti visos užsiregistravusios mokymo įstaigos. Šaunių mokinių grupių 21AP, 22AP, 22PB ir žingsniuojančių auklėtojų Renatos Meilės ir Aurelijos Žymančienės dėka tą dieną mūsų mokyklos vieta pakilo per 11 pozicijų.

Dar galite užsiregistruoti ir dalyvauti šiame iššūkyje (žr. nuoroda apačioje). Kartu su mumis žingsniuokime už savo mokyklą. Ir mes Jums pažadame, kad nuotaika bus geresnė, energijos bus daugiau ir bet koks oras tada bus palankus.

O dabar sveikiname ŠPMC Turizmo ir paslaugų skyriaus  trečiadienio žingsnių nugalėtojus:

I vieta – Edvinas Radvinskas, 22 AP grupė, 29.200 žingsnių.

II vieta – Skaistė Sungailaitė, 22 PB grupė, 28.011 žingsnių

III vieta – Mantas Enzėlaitis, 21 AP grupė, 25.801 žingsnių.

PRISIJUNKITE PRIE IŠŠŪKIO ,,MOKYKLOS EINA“.

IKI PATEKIMO Į PROJEKTO ATRANKĄ ŠIANDIEN MUMS TRŪKTA APLENKTI TIK 19 MOKYKLŲ.

https://mokykloseina.lt/kvietimas-dalyvauti-projekte-mokyklos-eina-2/

Atranka į projektą prasidėjo rugsėjo 1 d. ir tęsis iki spalio 31 d. Norint dalyvauti atrankoje, tereikia parsisiųsti mobiliąją vaikščiojimo programėlę #walk15, eiti už savo mokyklą žingsnių iššūkyje „Mokyklos eina“ ir kviesti prisijungti bendruomenės narius.