Europos kalbų diena „Ar žinai, kad…?”

Europos kalbų diena „Ar žinai, kad…?”

Rugsėjo 26 d. Europos Sąjungoje švenčiama šventė, skirta Europos Sąjungos kalboms. Pirmą kartą ši šventė švęsta 2001 m. Jos metu Europos valstybėse organizuojami įvairūs renginiai, skatinantys kalbų mokymosi įvairovę, ugdyti pagarbą visoms Europos kalboms. Lietuvių liaudies išmintis sako: „Ką jaunas išmoksi, visą amžių žinosi“. Tad nepraleiskite progos išmokti ką nors naujo! Gal tai bus nauja kalba? Gal ją išmokęs tapsi vertėju ir padėsi susikalbėti kitiems?

Kalbų mokymasis naudingas tiek jauniems, tiek vyresniems – niekuomet nebūsite per senas išmokti kalbą ir pasinaudoti jos teikiamomis galimybėmis. Net ir keli užsienio kalbos žodžiai suteiks jums galimybę surasti naujų draugų ir praplėsti akiratį. Nuvykę į kitą šalį mes turime žinoti ir  mokėti pasisveikinti ir prisistatyti, susipažinti. Todėl šiais metais mūsų mokykloje mokėmės pasisveikinti įvairiomis kalbomis. Mokytojos A. Gratkauskienė ir G. Bagdonienė kartu su mokiniais iš spalvoto popieriaus iškirpo delno formas ir jose užrašė žodį „LABAS“ įvairiomis kalbomis. Rankos paspaudimas minimas jau ankstyvuose amžiuose. Tai mandagumo, susipažinimo ir pagarbos gestas.

Paminėti Europos kalbų dieną, buvo surengtas protų mūšis, kuriame dalyvavo 9 klasės, 10 klasės, 22TPR, 22 KP ir 22AP grupių mokiniai. Mokiniai net tik linksmai ir entuziastingai varžėsi tarpusavyje atsakinėdami į klausimus, bet ir sužinojo daug naujo ir įdomaus apie seniausias kalbas, kokia kalba plačiausiai paplitusi, iš kur kilęs vienas ar kitas žodis. Nugalėtojais tapo 22TPR grupė. Visi mokiniai buvo apdovanoti prizais.