Pasaulio garsenybės šalia mūsų

Pasaulio garsenybės šalia mūsų

Kur vienu metu buvo galima pamatyti įvairių laikotarpių istorines, kultūros ar pop meno garsias asmenybes, mėgstamiausius vaikų ar paauglių kino filmų personažus? Į šį klausimą dabar gali atsakyti dalis Šilutės profesinio mokymo centro mokinių. Šios grupės 22VS, 22SAVT, 21DS, 21VS, 21AP, 20DS kartu su mokytojomis Roma Raštutiene, Galina Deimantiene, Agne Pielikyte, Loreta Liekiene ir Aurelija Žymančiene rugsėjo 6d.  aplankė Šilutės muziejų, kur per tris aukštus eksponuojama vaškinių figūrų paroda. Mokiniams padarė įspūdį daugelis personažų: natūralaus dydžio Petras I ir Napoleonas, pop dievaitė Lady Gaga ar filmo vaikams ,,Ledynmetis” veikėjai.

9 ir 10 klasių mokiniai per pirmąsias dailės pamokas susipažino su nulietais iš vaško didžiais dailininkais Leonardu da Vinči, Mikelandželu, išgirdo jų istorijas iš dailės mokytojos Astos Ulevičienės, grožėjosi paslaptinga Monos Lizos šypsena.
Dėkojame Šilutės Hugo Šojaus muziejaus direktorei Indrei Skablauskaitei už galimybę apžiūrėti šią parodą ir mintimis persikelti net į Londono madam Tiuso muziejų.