ABSOLVENTŲ STAŽUOTĖ ITALIJOJE

ABSOLVENTŲ STAŽUOTĖ ITALIJOJE

Liepos mėnesį mūsų mokyklos socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės absolventės Giedrė ir Nomeda dalyvavo trijų savaičių trukmės stažuotėje Italijoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos mobilumo projektą 2021-1-LT01-KA121-VET-000005876.

Stažuotės metu merginos įgijo realios darbinės patirties neįgaliųjų dienos centre, kur joms buvo sudarytos sąlygos gilinti bei tobulinti praktines profesines kompetencijas – mokytis atlikti dienos centro lankytojų priežiūrą, padėti jiems kasdienėse situacijose bei gausybę kitų su įgyta kvalifikacija susijusių funkcijų.

Laisvalaikiu merginos iš arti susipažino su italų kultūra, prisilietė prie istorijos, architektūros, kulinarijos ir kitų specifinių, Italijai būdingų aspektų. Taigi, į Lietuvą merginos grįžo visapusiškai patobulėjusios ir laimingos, kad joms nusišypsojo sėkmė pajusti Italijos skonį, kuris tikrai gerokai skiriasi nuo lietuviškojo. O juk kiekviena nauja patirtis ne tik tobulina, bet ir skatina į pasaulį žvelgti dar plačiau.

Kiekviena stažuotėje dalyvavusi absolventė gavo Europass mobilumo pažymėjimą bei priimančių partnerių stažuotės sertifikatą.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą, visiškai finansavo Švietimo mainų ir paramos fondas, remiant Europos Komisijai.