Mokytojos patirties sėmėsi iš kolegų Ispanijoje

Mokytojos patirties sėmėsi iš kolegų Ispanijoje

Saugi ir atvira mokymos(si) aplinka – kiekvienos ugdymo įstaigos siekiamybė. Būtent todėl  kovo pabaigoje – balandžio pradžioje mūsų mokyklos profesijos mokytojos Vygantė Jukniuvienė ir Evelina Oželienė katu su kolegomis iš kitų Lietuvos profesinių įstaigų dalyvavo savaitės trukmės projekto „Saugios ir atviros mokymosi aplinkos kūrimas“ stažuotėje Ispanijoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Stažuotės metu mokytojos lankėsi Ispanijos profesinėse mokyklose, kur dalyvavo darbo stebėjimo veiklose: stebėjo teorines pamokas ir praktinius užsiėmimus, o vėliau juose naudotus mokymo ir klasių valdymo metodus aptarė su ispanų kolegomis. Mokytojos įgijo įgūdžių atpažinti ir spręsti įvairiais šiuolaikines patyčių formas, pagerino pamokų vedimo ir klasių valdymo, bendravimo su mokiniais gebėjimus. Be to, kad įgijo daug naudingų kompetencijų, mokytojos taip pat susipažino su nuostabiu Barselonos miestu – jo architektūra, istorija, spalvomis ir skoniais, muzika ir vakariniu šurmuliu.

Visai netrukus savo įspūdžiais bei įgyta patirtimi mokytojos pasidalins su savo kolegomis posėdžio metu, o mokiniai galės įvertinti teigiamus aplinkos ir mikroklimato pokyčius, kurių nuo šiol visi drauge sieksime taikydami dar ir naujus, iš Ispanijos „parsivežtus“ metodus.

Na o kad stažuotė buvo ne šiaip sau pasiskraidymas po Europą, o rimtas darbas, liudija jos dalyviams išduoti įgytą patirtį bei patobulintus įgūdžius patvirtinantys Europass mobilumo pažymėjimai – jie pripažįstami visose ES šalyse.

Šiuo metu stažuotėms Italijoje ruošiasi keletas mokinių. Sekite informaciją – visas naujienas skelbsime savo interneto svetainėje ir FB paskyroje.