Viktorina “Saugus komunikavimas internete”

Viktorina “Saugus komunikavimas internete”

Jau devintąjį  kartą mokykloje vyksta viktorina “Saugus komunikavimas internete”. Renginio sumanytojai – bibliotekos vedėja Danutė Marozienė, informacinių technologijų mokytojai Vytautas Chockevičius ir Žydrina Macijauskienė. Dalyvavo penkios pirmų kursų moksleivių komandos. Prisijungė ir mokytojų komanda.

Pernai viktorina dėl karantino  vyko nuotoliniu būdu, šiemet –  virtualaus mokymo aplinkoje Moodle, kurioje mokytojas Vytautas sukūrė kursą, skirtą  mokymuisi apie saugesnį komunikavimą  internete. Kiekviena komanda jungėsi ir atsakinėjo į 45 testo klausimus.

Darbas vyko labai nuoširdžiai ir atsakingai. Rezultatai gauti panašūs – skyrėsi vos keliais procentais. Laimėjo patys geriausi : pirmą vietą – 21 AMA grupės komanda, antrą vietą – 21 AMB , o trečią – 21 AP komandos. Puikiai pasirodė ir visi kiti dalyviai.

Mokytojų komanda varžytuvėse nedalyvavo, tačiau  surinko daugiausiai taškų. Šaunuoliai!

Šiemet, kaip niekad, išryškėjo gebėjimo saugiai komunikuoti internete svarba. Informacijos burbulai, melagienos,  virusai, sukčiai, kibernetinės atakos – šių dienų kasdienybė, todėl kiekvienas turėtume kritiškai vertinti gaunamą informaciją ir atsakingai  dalinantis ja su kitais.