Netradicinė biologijos pamoka

Netradicinė biologijos pamoka

Kovo 1 dieną mūsų mokyklos  mokiniams biologijos pamoka vyko netradicinėje aplinkoje –  parodoje apie žmogaus kūną „Body Words & The Story of the Heart“, Kaune.

BODY WORLDS – tai parodų ciklas, kuriuo siekiama parodyti visuomenei, kaip veikia žmogaus organizmas, kokį poveikį jam daro gera ir prasta sveikata bei pasirinkta gyvensena. Radikalaus plastinacijos mokslo dėka BODY WORLDS leidžia pamatyti žmogaus kūno sandarą iš arčiau – iki audinių ir ląstelių. Žmogaus viduje esantys organai ir vykstantys procesai demonstruojami kruopščių anatominių tyrinėjimų rezultatais, sudėtingais skerspjūviais ir estetinėmis kompozicijomis – vis tai leidžia lankytojams lengviau suprasti žmogaus anatomiją. Daugiau nei 40 metų skyręs plastinacijos tyrimams ir išradimams Giunteris von Hagensas savo parodose žmogaus organizmą parodo kaip meno kūrinį. Autentiški žmonių kūnai ekspozicijoje yra tarsi  tiltas į gilesnį savęs pažinimą ir tobulėjimą. Donorai, kurie leido savo kūnus po mirties naudoti  BODY WORLDS ekspozicijose, tampa mokytojais ir gidais sveikatingumo kelionėje

Mokiniams, aplankiusiems parodą, lengviau suprasti, koks nuostabus yra žmogaus kūnas, ir kodėl svarbu gyventi pilnavertį gyvenimą. Mokiniai grįžo kupini įspūdžių ir emocijų. Mokinius lydėjo biologijos mokytoja V.Jukniuvienė ir socialinė pedagogė L.Valauskienė.