Gerumas grįžta gerumu

Gerumas grįžta gerumu

Ką mes bedarytume, mes darome tiktai dėl to, kad būtume laimingi. Kas yra laimė? Tai meilės jausmas mumyse. Tarnystėje mes išgyvename meilės jausmą, netrokšdami gauti nieko atgal. Tikroji tarnystė–tai daromas gėris. Prozininkė Kathryn Stockett yra sakiusi: „Aš sakau tik tai, kad gerumas neturi ribų“. Visada darydami kažką gero, darome tai, kad ir patiems būtų gera.

Šilutės profesinio mokymo centras kiekvienais metais organizuoja įvairias gerumo akcijas. Šiais metais vyko gerumo akcija „Sukurkime Kalėdų stebuklą kartu“. Akcijos tikslas ne tik paremti beglobius augintinius, bet ir paskatinti vaikus rūpintis augintinių gerove, atkreipti dėmesį į opias augintinių problemas, kalbėti apie netinkamą elgesį su jais. Mokytojos A.Gratkauskienė, G.Bagdonienė ir V.Jukniuvienė kvietė mokyklos bendruomenę prisidėti dovanojant pačius reikalingiausius daiktus gyvūnų prieglaudai VšĮ „Šilutės beglobiai“.

Atvykusius pasitiko gyvūnų globos darbuotoja R.Vismantienė, kuri turi labai gerą širdį. Ji dirba bei prižiūri gyvūnėlius ilgą laiką. Ji pasakojo mums apie gyvūnų atsiradimo prieglaudose istorijas, taip pat jų likimus. Deja, yra ir tokių, kurie pasielgia su gyvūnas žiauriai – išmeta juos į gatvę ir palieka likimo valiai, tačiau labai smagu girdėti, kad tokių žiaurių poelgių jau mažėja, nes gerumas yra gerumas –pasaulyje yra daugiau gerų žmonių nei blogų. Gyvūnų laimei yra tokių nuostabių žmonių kaip šios prieglaudos darbuotojai, kurie rūpinasi, gelbėja, ir tokių taip pat kaip mes, kurie galime prisidėti prie geresnio gyvūnų gyvenimo.

Tapkime gerumo ambasadoriais – tais, kurie pozityvumu, veiklumu užkrečia savo draugus, šeimas, kaimynus ir taip pagražina ne tik jų, bet ir savo kasdienybę“. Tikimės, kad ši gerumo akcija bus tęsiama ir kitais metais.