Išvyka į Kauno dramos teatrą

Išvyka į Kauno dramos teatrą

Gruodžio 9 d. gausus būrys mokyklos mokinių kartu su savo lietuvių kalbos mokytoja ir teatro studijos vadove Aurelija Žymančiene išsiruošė į Kalėdų dvasia pasipuošusį Kauną. Čia jie ne tik pasivaikščiojo po šventiškai pasipuošusią laikinąją sostinę, bet ir pasinaudodami kultūros paso suteikiama galimybe žiūrėjo Kauno dramos teatro spektaklį ,,Vasarvidis”, pastatytą pagal Williamo Shakespeare’o pjesę „Vasarvidžio nakties sapnas“ (N-14!). Šis spektaklis pasirinktas neatsitiktinai – tai tarytum lietuvių literatūros pamokų tęsinys, nes dalyko programoje vienuoliktokams numatyta skaityti ir analizuoti  W. Shakespeare’o kūrybą: tragediją ,,Hamletas”, sonetus, o štai komediją mokiniai galėjo pamatyti teatro scenoje.

Po spektaklio linksmai šurmuliuodami mokiniai pasivaikščiojo šventiškai pasipuošusia Laisvės alėja, pasigrožėjo Soboru, o patys greičiausi bei ištvermingiausi spėjo pamatyti net ir gražuolę eglutę, papuoštą šalia Kauno gulbe vadinamos rotušės.

Kelionė namo neprailgo, nes buvo važiuojama dalinantis įspūdžiais ir su dainomis bei rezgant planus, kaip čia ir vėl apsilankius teatre. Gera, kad mobiliųjų telefonų ir socialinių tinklų klestėjimo laikais teatras sugebėjo prasibrauti į mūsų mokinių širdis ir užimti ten deramą, pagarbos ir meilės vertą vietą. Ne paslaptis, kad meilė teatrui ištinka ilgam, todėl pažadame savo šauniausiems mokiniams ir teatro studijos dalyviams, kad tokių išvykų bus ir daugiau. Jūs tik neužgeskite savo iniciatyvomis ir puoselėkite savo meilę kultūrai!