Restauratorių projektas baigtas!

Restauratorių projektas baigtas!

Gruodžio 1 d. Šilutės Hugo Šojaus muziejuje vyko baigiamasis projekto “Darbingo neaktyvaus jaunimo neformalus profesinis mokymas ir įgūdžių suteikimas praktikos metu” renginys. Ne kartą dalijomės informacija, kaip sekasi mūsų vaikinams – būsimiesiems apdailininkams – dalyvauti projekto veiklose bei kokią pridėtinę vertę šios veiklos sukuria.

Pasirodo, laikas gaištas ne veltui. Mokyklos darbuotojos, lydėjusios mokinius į baigiamąjį renginį, buvo apstulbusios, kokius sudėtingus, preciziškumo reikalaujančius darbus jie atliko savo savanoriškos praktikos metu. Projektą kuravusi muziejaus direktorės pavaduotoja Natalija Kučinskaja gyrė vaikinus už jų atsakingumą, kruopštumą, šiltą bendravimą, o Turizmo informacinio centro darbuotoja Lina Kilienė pademonstravo restauruotus darbus ir išreiškė viltį, kad ne vienas projekte dalyvavęs vaikinas savo ateitį susies su istorinių reliktų restauravimu – tokių specialistų labai trūksta, jie pageidaujami ir vertinami. Renginio pabaigoje visiems projekto dalyviams buvo įteikti sertifikatai.

Mokykla didžiuojasi savo šauniais mokiniais ir džiaugiasi suteikusi galimybę jiems įgyti papildomų specifinių ir naudingų įgūdžių.