Paminėta Lietuvos kariuomenės diena

Paminėta Lietuvos kariuomenės diena

Šios dienos minėjimas mokyklos bibliotekininkės Danutės Marozienės ir istorijos mokytojos Gaivos Būdvytienės iniciatyva jau tapo tradiciniu mokyklos renginiu.

Lapkričio 22 d. mokyklos  bibliotekoje  svečiavosi   Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Klaipėdos skyriaus atstovai Reda Montvilienė ir Šilutės poskyrio viršininkas Vaidas Norkus. Jie mokyklos pirmakursiams automobilių mechanikams papasakojo apie karinės tarnybos ypatumus, Lietuvos kariuomenės veiklą, pabrėžė savanoriškos tarnybos reikšmę, akcentavo pagrindines kario vertybes: pagarbą, garbę, atsakomybę, patriotizmą, drąsą,  pasiaukojimą, principingumą, ištikimybę. Jų teigimu, kario tarnybos metu išugdytos vertybės dažniausiai išlieka visą likusį gyvenimą.

Moksleivius ypač sudomino „Protų karas“ apie Lietuvos kariuomenę – jame dalyvavo 5 komandos. Buvo įvairių klausimų: muzikinių, loginių, reikalaujančių žinių ir netgi vaidybinių (šaradų).  Karininkai savo energija, pozityvumu ir gebėjimu bendrauti  sudomino  mokinius,  komandos aktyviai dalyvavo, nors  (kad ir kaip būtų gaila) nebuvo lengva atlikti visas užduotis.

Susitikimas baigėsi pakilia nuotaika. Visi gavo žinių, o  laimėtojai –  prizų.

Visus kviečiame užsukti į biblioteką:  čia eksponuojama  knygų ir spaudinių paroda „Būti kariu – garbinga ir šaunu!”, o foje išleistas informacinis stendas apie Lietuvos respublikos kariuomenės istoriją.