Mokykloje auga būsimoji restauratorių karta

Mokykloje auga būsimoji restauratorių karta

Ne kartą rašėme, kaip sekasi mūsų vaikinams – būsimiesiems apdailininkams – dalyvauti projekto „Darbingo neaktyvaus jaunimo neformalus profesinis mokymas ir įgūdžių suteikimas praktikos metu” veiklose. Šių veiklų metu net 8 kartus buvo vykstama itin specifinių restauravimo srities žinių bei praktinių įgūdžių semtis valstybinėje Kauno kolegijoje. Praktinis individualus mokymas visą šį rudenį taip pat vyko ir pačiame Šilutės Hugo muziejuje, kuris yra projekto iniciatorius ir koordinatorius. Muziejaus direktorės pavaduotoja Natalija Kučinskaja, visą šį daugiau nei dvejų metų laikotarpį buvusi šalia besimokančių vaikinų, džiaugiasi jų atsakingumu, darbštumu, iniciatyvumu ir motyvacija. Ji tikisi, kad gal kada nors ateityje bent vienas iš jų susies savo profesinę karjerą su restauratoriaus darbu muziejuje.

Baldų restauravimo darbai labai įdomūs: apžiūrinėjamas kiekvienas kampelis, skylutė, nusprendžiama, kokiu būdu defektus atstatyti, kad jie būtų kuo mažiau pastebimi, tuomet kimbama į kruopštų, daug laiko bei pastangų ir atidumo reikalaujantį darbą, o galiausiai įsitikinama, ar viskas atlikta tinkamai, sutvarkoma ir perdažoma paskutinį kartą.

Ką gi,- darbai baigti. Artimiausiu metu vaikinai savo veiklos rezultatus pristatys baigiamajame renginyje, kuris bus organizuotas Šilutės Hugo Šojaus muziejuje – čia jiems bus įteikti įgytas kompetencijas liudijantys sertifikatai. Na o gruodžio mėnesį jų laukia šauni ekskursija į Vilnių, kur pamatys, kaip dirba profesionalūs restauratoriai, aplankys sostinės įžymybes.

Dėkojame profesijos mokytojui Sauliui Daugalui, nepagailėjusiam savo laiko ir energijos, ir visose projekto veiklose buvusiam šalia savo mokinių bei auklėtinių. Šaunuoliai ir mūsų vaikinai: Hubertas Bačiulis, Mantas Musvicas, Kęstutis Stancikas, Arnas Stulga, Darius Žvynakis, Majus Bočkus, Remigijus Briedis, Rigobertas Pocevičius – didžiuojamės jumis!