Visų mūsų saugumui

Visų mūsų saugumui

Ką gi, koronavirusas jau braunasi ir pro mūsų mokyklos duris.

Dėkojame visiems, kurie atsakingai žiūrite į ilgus mėnesius kankinančią problemą ir pasirašėte sutikimus bei testuojatės greitaisiais testais mokykloje – tokiu būdu šį rytą pričiupome virusą už uodegos ir tikimės, kad pavyko užkirsti kelią jo plitimui.

Vis dėlto norime informuoti, kad:

  1. vis dar privaloma patalpose (klasėse, koridoriuose, kitose bendro naudojimo erdvėse) dėvėti nosį ir burną dengiančias veido kaukes;
  2. mokiniams, kurių grupėse buvo nustatytas covid 19 virusas, testuotis mokykloje teks dažniau: kas 48-72 val. (kas 2-3 dienas). Visa tai – kiekvieno visų mūsų saugumui;
  3. tiems, kurie mokykloje testuotis nesutikote ir nesitestavote, klasėje nustačius apsikrėtimą virusu, teks 10 dienų izoliuotis namuose. Nepamirškite, kad saviizoliacija – tai ne tik nėjimas į mokyklą. Saviizoliacijos metu privaloma laikytis šių gana griežtų reikalavimų:
  • Nepalikite izoliavimo vietos be sveikatos priežiūros specialisto leidimo. Į izoliavimo vietą ar iš jos, jei reikalinga atlikti tyrimus ar kitais atvejais, kai gautas sveikatos priežiūros specialisto leidimas, draudžiama vykti viešuoju transportu.
  • Palaikykite reguliarų ryšį su sveikatos priežiūros specialistu, kuris šiuo metu rūpinasi Jumis.
  • Visą izoliavimo laiką nepriimkite svečių / lankytojų.
  • Maistu ir kitomis būtinomis priemonėmis pasirūpinkite nuotoliniu būdu – paprašykite draugų arba giminaičių ar kreipkitės į būtinų priemonių ar maisto produktų pristatymo paslaugas teikiančias įmones, nesant tokios galimybės, šias paslaugas turėtų suteikti savivaldybės administracija.
  • Jeigu reikia pratęsti vaistų receptą, kreipkitės į savo šeimos gydytoją nuotoliniu būdu.
  • Jei buvote suplanavęs vizitus pas gydytojus specialistus, odontologą, pakeiskite vizito datą į vėlesnę.
  • Kasdien matuokitės kūno temperatūrą ir stebėkite savo būklę dėl pasunkėjusio kvėpavimo. Pablogėjus sveikatos būklei, kreipkitės į Karštąją koronaviruso liniją telefono numeriu 1808.

Nesilaikant nurodytų reikalavimų gali būti taikoma administracinė ir baudžiamoji atsakomybė.

  1. Palaikykite ryšį su mokykla – apie savo sveikatos būklę informuokite grupės vadovą, socialinę pedagogę (darbuotoją).
  2. Jei per 10 d. nuo paskutinės sąlyčio dienos neatsiranda simptomų, jūs nebelaikomas turinčiu susirgimo riziką ir galite grįžti į įprastą gyvenimo režimą.