Gerumo dalybos

Gerumo dalybos

Šiuo sudėtingu laikotarpiu, kai apribotos susitikimų ir bendravimo galimybės, labiau nei bet kada anksčiau norisi dovanoti šiltas ir šviesias emocijas.

Todėl prasidėjus kovui socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės mokinės su profesijos mokytoja Edita Endruliene ėmėsi įgyvendinti savo sumanymą- ruošti Velykų krepšelius Šilutės socialinės globos namuose bei Pamario senjorų namuose dienas leidžiantiems seneliams, Vaikų dienos centrą bei „Ąžuoliuko“ lopšelį-darželį lankantiems vaikams, Socialinių paslaugų centro dienos centro lankytojams.

Virtualių susitikimų metu mokinės planavo veiklas, tarėsi, kaip sėkmingai įgyvendinti savo sumanymą. Namuose, bendraudamos nuotoliniu būdu, įvairiomis technikomis margino dekoratyvinius margučius, kūrė sveikinimo atvirukus, rašė linkėjimus, dekoravo medaus stiklainius, skanėstais pripildė zuikučius, skirtus vaikams.

Praktinio užsiėmimo metu, laikantis visų saugumo reikalavimų, beliko tik viską supakuoti. Velykiniuose krepšeliuose įsitaisė ir pavasarinių gėlių vazonėliai bei mūsų mokyklos mokinės, žolininkės Valentinos Baužienės rankomis surinktų žolelių arbata.

Žinodamos, kaip mėgsta kūrybinius užsiėmimus tie, kuriems skirtos dovanėlės, merginos į dovanų krepšelius pridėjo ir lengvų it pūkas kiaušinių bei priemonių jiems dekoruoti. O Velykų krepšelius, skirtus seneliams, papildė ir mokytojos Loretos Liekienės pagamintais obuolių skanėstais.

O svarbiausias akcentas – visiems po glėbį saulėtų, šiltų, pavasariu dvelkiančių linkėjimų.

Kovui persiritus į antrą pusę Velykų krepšeliai saugiai pasiekė tuos, kam buvo skirti.

Visi dalinkimės mažomis džiugesio akimirkomis. Nuoširdžiai sakykime gražius žodžius. Apkabinkime vieni kitus. Negalime to padaryti „gyvai“, bet tikrai galime virtualiai, skambučiu, žinute, mintimis…

Jaukių ir saugių ateinančių švenčių!