Švęskime Vasario 16-ąją – Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną!

Švęskime Vasario 16-ąją – Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną!

Turime daug švenčių. Pačių įvairiausių: asmeninių, šeimos, mokyklos, religinių, tautinių. Švenčiame jas šeimose, draugų būreliuose, bendruomenėse, na o kovido pandemijos metu net ir po vieną. Tačiau turime švenčių, kurios sukelia ant kojų visą tautą ir visą valstybę. Nepriklausomai nuo pandemijų ar kitų negandų. Viena tokių – Vasario 16-oji.

Ši diena – mūsų Valstybės atkūrimo diena. Ir nuo 1918-ųjų šventėme ją visaip: atvirai, džiaugsmingai, ir persekiojami, slapta.

Šiemet nepaminėsime šios šventės savo mokyklos bendruomenėje. Šiemet galime tik prisiminti, kaip smagu drauge giedoti Tautišką giesmę, kaip pakiliai nusiteikę kasmet anksčiau skaitėme eiles ir nedarniu, bet vieningu choru pritarėme patriotines dainas atliekantiems dainininkams, kokie išdidūs kėlėme virš galvų savo gražiąją trispalvę ir fotografavomės pasipuošę jos spalvų drabužiais.

Šiemet šios bendrystės nebepatirsime. Tačiau šventė bus. Ji – mūsų širdyse, mūsų namuose, mūsų šeimose.

Tad kelkime vėliavas – tegul jos plevėsuoja virš mūsų namų stogų, iš mūsų balkonų! Tegul pražysta šalčio sukaustyti ir sniegu apkloti mūsų miestai ir kaimai trispalvėmis vėliavų gėlėmis. Skirkime bent valandėlę savo laiko istorijai, patriotinei literatūrai, muzikai, susikurkime šventinę ir pakilią nuotaiką sau ir savo šeimoms. Pasitelkime išradingumą, išmonę. Pašnekinkime tuos, kurie dar prisimena, ką Vasario 16-oji reiškė ir kaip ji buvo slapta bet pašnibždomis minima gūdžiu sovietmečiu. Pasidžiaukime, kad esame laisvi. Branginkime savo valstybės laisvę, savo žodžio laisvę – tegul niekas niekada daugiau iš mūsų to neatims!