Įvyko Saugesnio interneto viktorina

Įvyko Saugesnio interneto viktorina

Kaip ir kiekvieną vasarį (jau 8-tą kartą iš eilės!) mokykloje vyko Saugesnio interneto renginys –viktorina. Jau rašėme, kokiu tikslu šis renginys organizuojamas, todėl dabar tik pasidžiaugsime gausiu dalyvių skaičiumi – jų buvo net 31 – ir pasidalinsime įspūdžiais bei pasidžiaugsime puikiais rezultatais.

Renginį pradėjo jo sumanytojai ir organizatoriai bibliotekos-informacinio centro vedėja Danutė Marozienė bei informacinių technologijų mokytojas Vytautas Chockevičius. Taip pat dalyvius šiltai pasveikino ir džiaugėsi matydami bent jau kompiuterio ekrane direktoriaus pavaduotojas ugdymui A. Būdvytis ir vedėjos L. Žemgulienė bei V. Grigonienė. Buvo akcentuota, kad internetas – ne tik begalinių galimybių, bet ir neribotų grėsmių erdvė. Turime padaryti viską, kad galėtume būti ir jaustis šioje erdvėje kuo saugesni.

Po tokio trumpo, bet jaukaus pasikalbėjimo dalyviai kibo į darbą – per 35 minutes jiems reikėjo atsakyti į 35 klausimus, susijusius su interneto platybėmis bei saugiu elgesiu jose. Klausimai tikrai buvo ne patys lengviausi. Tačiau net ir tokį kietą riešutėlį be menkiausios klaidelės išgliaudė ir 1-ąją asmeninę vietą iškovojo 19ama grupės mokinys Saulius Jurgaitis. Jam nedaug nusileido Gražvydas Stankus (19le grupė, 2-a asmeninė vieta) ir Hubertas Bačiulis (20AP grupė, 3-čia asmeninė vieta). Suskaičiavus iškovotų balų vidurkius grupe nugalėtoja tapo 19ama grupė, II vietos laimėtoja – 20ama grupė, ir III vietos laimėtoja – 19k grupė.

Sveikiname nugalėtojus ir džiaugiamės kiekvienu viktorinoje dalyvavusiu mokiniu – esate šaunūs ir atsakingi. Prizai, kuriuos laimėjote, į jūsų rankas pateks tada, kai vėl galėsime susitikti mokykloje.

Na o pabaigai nedidukas pagrūmojimas tiems, kurie pavedė savo grupių vadovus, draugus ir… susitepė savo asmeninius mundurus. Netesėti pažadų, nevykdyti įsipareigojimų yra negražu. Negarbinga. Juk nenorėtumėte, kad kas nors ką nors pažadėjęs jums patiems, lengva ranka numotų į tai ranka. Norisi tikėti, kad turėjote rimtą priežastį nedalyvauti renginyje. Kitu atveju esame nuliūdę ir nusivylę.

Tad dar kartą ačiū organizatoriams ir dalyviams. Buvo malonu pasimatyti. Tikėkimės, kad tai – generalinė pasimatymo repeticija prieš tikrą susitikimą mokykloje.