Senovė gyva mūsų šių dienų gyvenime

Senovė gyva mūsų šių dienų gyvenime

2020-ieji paskelbti Mokyklų bendruomenių, Tautodailės ir UNESCO Pasaulio paveldo Lietuvoje metais. Seimo iniciatyva ir priimtu nutarimu siekiama atkreipti dėmesį į būtinybę gerinti emocinę aplinką mokyklose, suartinti ir sutelkti bendram darbui mokyklos bendruomenes, siekiant įveikti smurto ir patyčių iššūkius, stiprinant pasitikėjimą mokyklomis ir plečiant jų savarankiškumą, įtraukiant visas suinteresuotas grupes: mokytojus, mokinius, tėvus.

Prisijungdami prie iniciatyvos ir mes telkiame savo jėgas: Kovo 11-osios 30-mečio paminėjimo proga rengiame tautodailės parodą.

Nebūkite abejingi! Atneškite savo močiučių ir senelių rankomis pagamintus ir iki šių dienų išlikusius daiktus: tautines juostas, drožinius, drabužius, papuošalus, paveikslus, namų apyvokos reikmenis ir kt., o taip pat ir mūsų pačių naudojamus tautodailės dirbinius: mezginius, nėrinius, piešinius, lipdinius, papuošalus, interjero dekoracijas bei tautodailės albumus, knygas, atvirukus. Kiekvienas, net ir menkiausias, darbelis gali būti vertingas, nuostabus ir nepakartojamas eksponatas.

Pažadame jums daug staigmenų ir netikėtumų!

Sukurkime parodą, vertą ne tik mūsų, bet ir visos miesto bendruomenės dėmesio!