Saugaus interneto savaitė mokykloje

Saugaus interneto savaitė mokykloje

Profesijos mokytojas Vytautas Chockevičius ir bibliotekos vedėja Danutė Marozienė šiemet jau penktą kartą mūsų mokykloje organizavo tradicine tapusią tarptautinę Saugesnio interneto savaitę. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį naudojimąsi internetu bei skaitmeninėmis technologijomis. Įvairios šviečiamosios saugesnio interneto veiklos vyko visą savaitę: mokyklos fojė buvo demonstruojami filmai ir pateiktys apie saugesnį internetą ir interneto etiketą, bibliotekoje pirmo kurso mokiniams buvo vedamos informacinės pamokos ir praktiniai užsiėmimai, o taip pat vyko tiesioginė filmų „Influenceris“ – ar tikrai svajonių gyvenimo būdas“ bei „Sukčiai internete – kaip apsisaugoti?“ peržiūra. Mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę pasitikrinti savo saugumo internete žinias svetainėse www.prisijungusi.lt, www.testai.epilietis.eu bei www.draugiskasinternetas.lt

Baigiamasis projekto renginys buvo bibliotekoje organizuotas pirmo kurso mokinių žinių konkursas „Ar esi saugus internete“. Komandoms teko atsakyti net į 41 klausimą. O klausimai buvo tikrai kietas riešutėlis – komandoms teko kaip reikiant susikaupti ir paplušėti. Buvo gera matyti, kaip mokiniai stengiasi, diskutuoja, ieško teisingo sprendimo. Visos komandos pasirodė išties puikiai, tačiau kiekviename konkurse turi būti ir nugalėtojas, o nugalėjo šį kartą 19le grupės komanda.

Saugaus interneto savaitės renginiai neaplenkė ir mūsų paslaugų ir turizmo skyriaus mokinių. Apie tykančius pavojus internete su moksleiviais kalbėjosi grupių vadovai, mokyklos psichologė Ugnė Būdvytytė, mokykloje lankėsi Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnė Jurgita Kaktienė. Pareigūnė papasakojo gyvenimiškų istorijų (iš savo praktikos), susijusių su patyčiomis virtualioje aplinkoje, parodė trumpametražinį-mokomąjį filmuką apie tai, kas gali nutikti bendraujant internetinėje erdvėje, naudojantis įvairiais socialiniais tinklais, jeigu nebūsi atsargus bei atidus.

Tikimės, kad projektas buvo naudingas kiekvienam, ir kad įgiję naujų žinių visi būsime saugūs internete.