Tarptautinė nerūkymo diena

Tarptautinė nerūkymo diena

Kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima tarptautinė nerūkymo diena. Siekiant atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybes atsisakyti šio žalingo įpročio savo ir savo artimųjų sveikatos labui šių metų lapkričio 18- 22 dienomis, Šilutės profesinio mokymo centre, vyko prevencinis projektas „Rūkymo žala žmogaus organizmui“. Šio projekto tikslas- mažinti rūkymo paplitimą paauglių tarpe bei informuoti apie pasyvaus rūkymo sukeliamą pavojų.

Projekto metu mokyklos foje buvo rodomi trumpametražiai filmai, dalinami lankstinukai apie rūkymo daromą žalą rūkančiajam ir aplinkiniams bei demonstruojamos kirpėjų sukurtos šukuosenos ,, Rūkymui ne”. Išleistuose stenduose mokiniai galėjo sužinoti apie tabako daromą poveikį žmogaus organizmui, sklandančius mitus, kaip išmokti pasakyti NE rūkalams, kaip padėti draugui mesti rūkyti ir kaip išlikti nerūkančiam.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Viktorija Šepetienė, priminė mokiniams rūkymo sukeliamas problemas ir kvietė pasimatuoti iškvėpiamo anglies monoksido kiekį. Biologijos mokytojos Vygantės Jukniuvienės organizuotoje viktorinoje ,,Rūkymo žala’’ mokiniai įtvirtino pamokose gautas žinias bei diskutavo, kodėl verta mesti rūkyti. Anglų kalbos pamokose mokiniai kūrė lankstinukus, rinko patarles ir priežodžius apie rūkymo žalą.

Tikimės, kad gautos žinios, pamatyti vaizdai bei praktiškai “pasimatuota” daroma rūkimo žala žmogaus organizmui privers susimąstyti, o gal net mesti rūkyti, visus rūkančius asmenis.