Išėjusius prisimenant

Išėjusius prisimenant

Netrukus Visų šventųjų diena (lapkričio 1 d) ir Vėlinės (lapkričio 2d), kai pagerbiame mirusiuosius. Šiuo laikotarpiu visi skubame sutvarkyti savo artimųjų, mums brangių žmonių, kurių jau nebėra, kapus. Uždegti žvakutes, taip bandant priartėti prie žmonių, kurie išėjo ten, iš kur negrįžtama. Nuo senų senovės tikėta, kad ugnis yra simbolis dviejų pasaulių – gyvųjų ir mirusiųjų – ryšio. Mirusiujų pagerbimo šventės ugnis – tai mūsų siekis susitaikyti su tais, kurie jau išėjo iš šio pasaulio.

Vis dažniau prisimenami ir apleisti kapai, kapai, kur palaidoti nežinomi ar neturintys artimųjų žmonės. Kiekvienais metais vis daugiau savanorių prisijungia prie apleistų kapų tvarkymo akcijos, uždega žvakutes ant nelankomų kapų. Džiugu, kad šiais metais prie šios akcijos prisijungė jai neabejingi mūsų mokyklos moksleiviai (19le ir 18ama) ir mokytojai (A. Gratkauskienė ir A. Pielikytė), kurie tvarkė senąsias Šilutės evangelikų – liuteronų kapines. Taip, nors ir trumpam, jie galėjo jautriai prisiliesti prie mūsų protėvių, mūsų miesto istorijos ir bendruomenės.

Kiek vėliau Paslaugų ir turizmo skyriaus mokiniai vėl apsilankė kapinėse – jie nurinko sudegusias žvakutes ir uždegė daug naujų atminties žiburėlių.