Šiurpnaktis mokykloje

Šiurpnaktis mokykloje

Helovinas (Helouvynas, Helovynas, Vaiduoklių šventė arba Šiurpnaktis) − tai šventė, vykstanti spalio 31 d. Šios šventės metu vaikai dėvi specialius kostiumus ir vaikšto po žmonių namus, sakydami: „Pokštas arba saldainis“. Daugelis iš moliūgų išsiskaptuoja žibintus ir taip pasipuošia savo kiemus bei namus. Taip pat pasakojamos baisios istorijos, žiūrimi siaubo filmai, krečiamos šunybės. Ši šventė išpopuliarėjo JAV, o mūsuose dar vis dažnai girdimi prieštaravimai: švęsti ar nešvęsti. Tiesa, jaunimo tarpe vis dažniau ir dažniau ši šventė minima. Juk taip smagu, kuomet galima pasiausti, vieniem kitus pagąsdinti, „pasimatuoti” numirėlių kostiumus, prisivalgyti saldainių, smagiai praleisti laiką draugų būryje.

Tad ir šiais metais Helovinas neaplenkė mūsų mokyklos. Nuo pat ryto moksleivius, mokytojus ir visą mokyklos administraciją pasitiko mokykloje sklindantys bauginantys garsai ir užrašas, kviečiantis į RŪSĮ!!! Išdrįsusių ten įžengti laukė siaubo kambariai, kuriuose buvo pilna numirėlių, vaiduoklių ir kitų būtybių iš anapusinio pasaulio. Visus ten apsilankusius dar ilgai krėtė šiurpuliukai, o matyti vaizdai ilgam išliks atmintyje. Neišvengėme ir moliūgų fiestos: vyko paroda – konkursas „Baisiausias moliūgas”. Šio konkurso nugalėtoju taip 19K moliūgas.

Sveikiname moliūgo nugalėtojo autorius – 19K grupės komandą. Tariame ačiū mokyklos tarybos vaiduokliams, vienuolėms, seselei ir kunigui už sukurtą šiurpią atmosferą mokykloje ir linkime šiurpios Vaiduoklių šventės.