Paminėti Žemaitijos metus – į Žemaitiją

Paminėti Žemaitijos metus – į Žemaitiją

Spalio 17 d. mūsų mokyklos paslaugų ir turizmo skyriaus mokytojos G. Jončienė, L. Dobravolskienė, R. Jagintavičienė ir socialinė darbuotoja A. Ulevčienė kartu su nemažu būriu būsimųjų virėjų  dalyvavo Kretingos technologijos ir verslo mokyklos mokinių ir mokytojų organizuotoje „Žemaitiškoje programoje“.

Šie metai paskelbti Žemaitijos metais, todėl programa buvo pradėta Žemaitijos istorija. Renginio vedėja ne tik glaustai ir išsamiai papasakojo Žemaitijos istoriją, bet ir uždavinėjo klausimus – teisingai atsakiusieji buvo apdovanoti prizais. Nors klausimai nebuvo iš lengvųjų, tačiau pasitelkus komandinį darbą prizais džiaugėsi daugelis mokytojų ir mokinių.

Svečius linksmino ir vertė pamiklinti kojas žemaičių dainos, po šokių ir linksmybių visi buvo pakviesti srėbti žemaitiškos sriubos ir ragauti kastinio su karštomis bulvėmis.

Renginys buvo smagus ir šiltas ne tik gražiu sutikimu, įdomiu pasakojimu ir žiniomis apie Žemaitijos istoriją, bet ir nepaprastu mokytojų ir mokinių tarpusavio bendravimu.