Mokomės gyventi be alkoholio

Mokomės gyventi be alkoholio

Jauniems žmonėms alkoholis gali atrodyti kaip panacėja, padedanti įveikti bendravimo, psichologinio streso, savo identiteto paieškos, nerimo dėl ateities problemas.

Šių metų spalio 14- 16 dienomis Turizmo ir paslaugų skyriuje vykusių prevencinio projekto „Alkoholio žala žmogaus organizmui ir socialiniams santykiams“ veiklų metu mokiniai griovė klaidingus įsitikinimus.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Viktorija Šepetienė pakvietė mokinius į filmo ,, Tavo pasirinkimas“ peržiūrą ir aptarimą. Šis filmas išskirtinis, nes žiūrovams siūloma patiems pasirinkti filmo siužeto liniją. Mokiniai diskutavo, reiškė nuomonę apie filmo herojaus elgesio pasekmes, įsitikino, jog gerti alkoholį ,, tik dėl kompanijos“- ne priežastis, o pasiteisinimas.

Paskaitoje ,,Alkoholio poveikis sveikatai ir socialiniams santykiams“ V. Šepetienė akcentavo alkoholio daromą žalą ne tik sveikatai, bet ir bendravimui su draugais, šeimos nariais, kitais žmonėmis.

Socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės profesijos mokytoja Edita Endrulienė pakvietė mokinius sugriauti mitus apie alkoholį. Saulėtą rudens popietę jaukiame mokyklos kiemelyje mokiniai aktyviai griovė mitus apie alkoholį. Kaip ir visi kiti, subliuško ir mitas, kad saikingas alkoholio vartojimas nekenkia žmogaus organizmui. Tikrovė yra tokia, kad nuo saikingo vartojimo tik vienas žingsnis iki piktnaudžiavimo, o nuo piktnaudžiavimo iki priklausomybės ir alkoholizmo – labai trapi gija.

Atmink, kad linksmindamasis be alkoholio tu visuomet būni savimi, kontroliuoji savo elgesį. Linksmybės blaivių draugų kompanijoje pačios geriausios. Net siautulingame vakarėlyje mokėk būti nepriklausomas nuo alkoholio!